2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikumā LLU docentes Līgas Proškinas Proškinas lekcija

15.aprīlī ar Smiltenes tehnikuma 4.veterinārmedicīnas, vidusskolas veterinārmedicīnas un lopkopības kursu audzēkņiem tikās Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente Līga Proškina. Lektore jauniešus iepazīstināja ar savu apjomīgo pētījumu “Lopbarībā izmantojamo pākšaugu bioekonomiskās efektivitātes novērtējums”.

Līga Proškina skolas audzēkņus iesaistīja arī diskusijā par gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Notika pārrunas par Eiropas dienu, ko ar dažādiem ievērības cienīgiem notikumiem atzīmēs 9.maijā.

Tehnikuma audzēkņi guva vērtīgu informāciju par jauniešu izaugsmes un karjeras iespējām Eiropas Savienībā, kā arī – par brīvprātīgā darbu, kas daudziem ļāvis ceļot, iepazīt dažādas Eiropas valstis, pilnveidot svešvalodu un profesionālās zināšanas, un labāk apzināties savus nākotnes mērķus.

Iepazīstoties ar Līgas Proškinas pētījumu, jaunieši guva turpmākajā darbā noderīgu informāciju par mājlopu uzturu, tā ietekmi uz dzīvnieku un cilvēku veselību, kā arī – uz vidi. Iepazinās ar galvenajiem  nosacījumiem dzīvnieku izcelsmes pārtikas ražošanā, uzzināja daudz par interesantu faktu par lauksaimniecības produktu importu Eiropas Savienībā un proteīniem bagāto pākšaugu bioekonomisko efektivitāti.

Pēc lekcijas notika darbs grupās. Jauniešiem vajadzēja izstrādāt vīziju un piedāvāt dzīvotspējīgu biznesa ideju bioloģiski vērtīga zālāja izmantošanai.

Baiba Vahere