2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikuma jauniešiem – pirmā vieta Latvijā!

Smiltenes tehnikuma jaunieši AMI SK 29.sporta spēļu sacensībās šautriņu mešanā izcīnījuši pirmo vietu Latvijā! Jaunietēm šoreiz labāk veicās individuālajā vērtējumā, kurā 3.ēdināšanas pakalpojumu kursa audzēkne Elvita Grudule izcīnīja pirmo vietu.
“Rezultāts sasniegts ar trīs gadus ilgu, mērķtiecīgu darbu,” komentē skolas sporta darba organizators Leons Peļņa. “Iepriekšējos gados jaunieši ar ļoti labiem panākumiem startēja priekšsacīkstēs, bet sacensībās veiksme novērsās…
Šogad jaunieši priekšsacīkstēs izcīnīja otro vietu, zaudējot Jelgavas tehnikuma šautriņu metējiem. Savukārt finālā otrajā vietā palika Jelgavas tehnikums.
Sacensībās ar vislabākajiem rezultātiem startēja Rens Raijens Kreitūzis no 3.ēdināšanas pakalpojumu kursa. Par komandas panākumiem lielā mērā jāpateicas arī Uģim Āboliņam no 2.B transporta kursa. Priekšsacīkstēs Uģis startēja ar vislabāko rezultātu, iegūstot 257 no 300 iespējamiem punktiem. Abi puiši iekļuva arī to astoņu jauniešu vidū, kas sacentās par labākajiem individuālajiem rezultātiem. Rens Raijens Kreitūzis izcīnīja otro vietu. Uģis Āboliņš piedzīvoja sportisku neveiksmi, kas liedza iespēju tikt pirmajā trijniekā.
Vēl AMI SK 29.sporta spēļu sacensībās šautriņu mešanā Smiltenes tehnikumu pārstāvēja Mārtiņš Rūdis Metums (2.A transporta kurss), Edgars Kvitka (3.ēdināšanas pakalpojumu kurss) un Emīls Vestfāls (2.B transporta kurss).
Jaunietēm šoreiz cīņa izvērtās ļoti spraiga, jo uz sacensībām netika komandas iepriekšējo gadu līdere. Tehnikumu pārstāvēja četras šautriņu metējas. Ar labākajiem rezultātiem startēja Elvita Grudule (3.ēdināšanas pakalpojumu kurss). Priekšsacīkstēs Elvita Grudule ieguva 220, finālsacensībās – 224 punktus, izcīnot iespēju sacensties par labākajiem individuālajiem sasniegumiem, kur pārliecinoši uzvarēja. Ar labiem panākumiem Smiltenes tehnikumu pārstāvēja arī Daimona Artamonova (2.A veterinārmedicīnas kurss), Sintija Jezuna (3.viesnīcu pakalpojumu kurss) un Ance Arta Skujiņa (3.viesnīcu pakalpojumu kurss).
Šautriņu mešana ir sporta veids, kurā ļoti būtisks ir treniņu darbs. Ceru, ka jaunieši, kas šogad spēja samest 230 un vairāk punktus, trenēsies, lai nākamajās sacensībās ietu vēl labāk.”
Teksts: Baiba Vahere
Foto: no jauniešu personiskā arhīva