2024. gada 18. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikuma jaunieši apkalpo “EUCO RIGA 2022” viesus

27. maijā Smiltenes tehnikuma audzēkņi Evelīna Vonda, Raivo Guntis Vaniņš un Inga Zomberga bija vieni no 25 jaunajiem viesmīļiem, kuri klāja galdus un apkalpoja viesus pasākumā “EUCO RIGA 2022”.

Starptautiskā labdarības organizācijas “Rotary International” organizēto pasākumu “Rotaract” klubiem apmeklēja ap 700 jauniešu no vairāk nekā 50 valstīm. “Rotaract” pulcē jauniešus, kurus vieno vēlme uzlabot apkārtējo vidi un palīdzēt sabiedrībai. Trīs pasākumam veltītajās dienās notika dažādas aktivitātes, t.sk. diskusijas par šobrīd aktuālām tēmām – palīdzību Ukrainai, enerģētisko nākotni, mentālās veselības problēmu apzināšanos.

Smiltenes tehnikuma jauniešiem piedalīšanās tik liela mēroga pasākumā bija izcila profesionālā pieredze. Lielā mērā par šādu iespēju jāpateicas Evelīnai Vondai, kura pārstāvēja skolu nacionālajā profesionālās meistarības konkursā “SkillsLatvia 2022”. Žūrija saskatīja viņā potenciālu darbam komandā, kas var apkalpot lielu skaitu cilvēku. Kopā ar Evelīnu šāda iespēja tika piedāvāta vēl diviem Smiltenes tehnikuma jauniešiem. Šoreiz tie bija Inga Zomberga un Raivo Guntis Vaniņš. Jaunieši piedalījās gan galdu klāšanā, gan viesu apkalpošanā. Pēc attālināto mācību gada tas bija ļoti liels izaicinājums. Taču iegūtā pieredze sniedza tik lielu prieku un gandarījumu, ka, atgriežoties mājās, visi trīs atzina – ja šāda iespēja būtu vēlreiz, viņi to noteikti atkal izmantotu.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva