2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikumā izlaidums pirmajam bārmeņu kursam

“Priecājamies, ka mums kopā tas ir izdevies – Smiltenes tehnikumā izlaidumu svin pirmais Jauniešu garantijas programmas restorānu pakalpojumu kurss. Turklāt skolu pabeidzis ar izciliem panākumiem,” klātesošos uzrunāja tehnikuma direktors Andris Miezītis. “Jūs ar savām zināšanām spodrināt tehnikuma vārdu. Ļoti ceru, ka kādreiz, kad būsiet Eiropā atpazīstami bārmeņi, atnāksiet pamācīt arī mūsu audzēkņus!”

 Skolas direktors absolventiem vēlēja daudz spēka, jo bārmeņa profesija nav viegla. “Visi svētkos parasti atpūšas, bet jums jāstrādā. Lai jums vienmēr izturība, lai jūsu darbs cilvēkiem atnes prieku! Ar prieku reizē nāk laime. Tajā pašā laikā – novēlu, lai jūsu darbu pārāk daudz neizmanto… Lai jums viss izdodas un ļoti ceru uz sadarbību arī turpmāk!”

Pirmoreiz skolas vēsturē izlaidums notika tehnikuma mācību restorānā – vietā, kur nu jau diplomētie bārmeņi pavadīja lielāko mācību laika daļa.

Kopā ar izglītību apstiprinošu dokumentu jaunieši saņēma arī Smiltenes tehnikuma žetonu, jo skolas Žetonu vakars vēl priekšā.

Audzēkņi teica paldies kursa audzinātājai Inesei Veidemanei un skolas kolektīvam par atbalstu un rūpēm mācību laikā.

Absolventiem muzikālu sveicinu bija sarūpējuši tehnikuma audzēkņi Niks Kistiāns Sekalis un Monika Kaļva.

Būtiskākais – būt godīgiem pret sevi

“Neesmu sagatavojusi dzejas vārdus, runāšu to, ko saka sirds,” savējos uzrunāja skolotāja Inese Veidemane. “Ja kāds iedomājas, ka bārmeņa profesija ir kaut kas ļoti uzjautrinošs un viegls, ne pārāk nopietns, tad tā gluži nav. Mēs visi zinām, ka bārmenim jābūt labam psihologam, lielam virtuozam un labam klausītājam. Mūsu bārmeņi to arī šodien pierādīja, jo kvalifikācijas eksāmenu nokārtoja ļoti labi – visi ar 9 un 10 ballēm. Arī no kvalifikācijas komisijas dzirdējām daudz labu vārdu. Taču vissvarīgākais, ka jūs protat pamatot savas darbības. Tas dzīvē ir pats galvenais – prast par sevi pastāvēt. Esiet vienmēr godīgi pret sevi! Ejiet savā dzīvē dvēseles mīlestības ceļu! Nedariet neko tādu, ar ko varētu nodarīt pāri sev! Lai jūsu dzīves ir

brīnišķīgi neparedzamas! Lai tās nav garlaicīgas, bet mērķtiecīgas! No sirds novēlu jums būt laimīgiem! Lai diplomam, ko šodien saņemat, ir vērtība un pielietojums arī nākotnē! Lai jūtaties to godam nopelnījuši un protat likt lietā! Esiet lieliski bārmeņi! Mums kopā gāja abi. Šis gads paskrēja nemanot. Un tā paskries daudzi gadi. Ja arī žetoniņam kādreiz pārklājas putekļi, notrausiet tos un atrodiet ceļu atpakaļ kalnā, atnāciet mūs apciemot!”

Lai katra diena ir jūsu mīļākā diena!

“Spriežot pēc pašreizējām Eiropas regulām, jūs būsiet tie, kas Smiltenes tehnikumā “pieliks punktu” Jauniešu garantijas projektam, un jūs to izdarījāt godam,” absolventus uzrunāja Jauniešu garantijas projekta vadītāja Solvita Bāliņa. “Lai jums izdodas dzīvot ar lācīša Vinnija Pūka motīvu: šodiena ir mana mīļākā diena! Un tā katru dienu…”

“Zemei darbs, Tēvijai – sirds, lai Latvija kā zvaigzne mirdz!”

“Zīmīgi, ka pirms 100 gadiem 6.martā krita pulkvedis Oskars Kalpaks. 1919. gads Latvijai bija ļoti sarežģīts. Būsim pateicīgi, novērtēsim to, ko mūsu labā paveikuši senči,” ceļa vārdos absolventiem teica skolas direktors Andris Miezītis. “Lai arī par jūsu dzīves vadmotīvu kļūst Smiltenes tehnikuma karogā ieaustie vārdi: “Zemei – darbs, Tēvijai – sirds, lai Latvija kā zvaigzne mirdz!”

Dzīvē mēdz iet visādi. Var daudz ko vēlēt, bet pats svarīgākais – atcerieties: ja septiņas reizes nokrītat, tad jāpieceļas astoņas. Spēks, lai to izdarītu, ir jūsos pašos. Eiropā latviešus tur godā, jo viņi ir darba rūķi. Brauciet un papildiniet zināšanas ārzemēs, bet vienmēr atgriezieties Latvijā, mājās!”

Teksts: Baiba Vahere