2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikumā “Citādi Ziemassvētki”

Ar jestrām dziesmām, jautriem dančiem un rotaļām Jērcēnu folkloras kopas “Mežābele” vadībā Smiltenes tehnikuma audzēkņi un darbinieki 20.decembra vakarā piedzīvoja “Citādus Ziemassvētkus”. Tajos kopā ar tagadējiem tehnikuma audzēkņiem un darbiniekiem piedalījās arī seniori, kuri šai skolai dāvājuši daudzus darba gadus. Pasākuma vadmotīvs bija: “Pirms iededz sveci egles zarā, dedz svētku liesmu sirdī savā!”

Jaunieši senioriem bija sarūpējuši sirsnīgas, pašu rokām gatavotas svētku dāvaniņas. Paldies ikvienam, kurš no sirds gādāja, lai šie, skolai īpašie cilvēki justos gaidīti un joprojām piederīgi Smiltenes tehnikuma kolektīvam!

Svētku ieskandināšanu pēc senajām latviešu tautas tradīcijām noslēdza svinīgs Ziemassvētku koncerts, kurā uzstājās tehnikuma amatierteātra “Dramis” dalībnieki, muzicēja skolas jauniešu koris, deju kolektīvs “Amatnieki”, vokālais un vokāli instrumentālais ansamblis.

“Saulainām rokām atnāca burvis un atslēdza smiedamies debesu durvis,“ raksta Vilis Plūdons. Tikpat viegla, rotaļīga, prieka un mīlestības pilna gaisotne svētku laikā valdīja arī Smiltenes tehnikumā. Amatierteātra puiši un meitenes secināja, ka Ziemassvētkos “tikai sapņi pa ielām staigā”. “Durvis un logus neviens neslēdz ciet”, tāpēc “visu nakti sapņi iekšā un ārā iet”. Un vispār – “Ziemassvētku prieks arī tev nav lieks”…

Cūkas gadā – cūkas laimi!

“Man tāda sajūta, ka esam ļoti stipri,”- savā uzrunā teica Smiltenes tehnikuma direktors Andris Miezītis. “Šodien – it īpaši! Jo kopā ar esošajiem pedagogiem un audzēkņiem ir arī tehnikuma bijušie skolotāji. No sirds priecājos par jūsu skaistajiem priekšnesumiem!

Savā Ziemassvētku pasākumā apvienojām seno latviešu un kristīgās tradīcijas. Mūsu senči svinēja saulgriežus, bet mēs līdz ar kristīgo pasauli svinam Jēzus Kristus piedzimšanu. Tagad pieņemts, ka saulgrieži ir laiks, kad esam kopā ar saviem vistuvākajiem, mazliet norimstam un meklējam sirdsmieru klusumā.

Saskaņā ar senu ticējumu – Ziemassvētkos galdā jābūt deviņiem ēdieniem un vēl arī cūkas šņukuram. Nākamais ir Cūkas gads. Lai jums visiem nākamajā – 2019. gadā ir cūkas laime! Esiet ģimenēs, esiet mierīgi, uzkrājiet spēku nākamajam mācību pusgadam!”

Laureāti mācībās, kultūrā, sportā un sabiedriskajā darbā

Pie Ziemassvētku eglītes tika sveikta arī šā gada laureāte mācībās – 3.veterinārmedicīnas kursa audzēkne Laura Zamuele. Titulu – laureāts kultūrā Smiltenes tehnikumā godam šogad nopelnīja 3.viesnīcu pakalpojumu kursa audzēknis Niks Kristiāns Sekalis, bet par laureāti sabiedriskajā darbā dienesta viesnīcā atzīta 2.ēdināšana pakalpojumu kursa audzēkne Sabīne Kleine. Titulu – Skolas gada sportists saņēma Kitija Švītiņa (3. veterinārmedicīnas kurss) un Emīls Artūrs Sorokins (2. A transporta kurss).

Smiltenes vidusskolas krievu valodas skolotāja Ārija Veitmane apbalvoja tehnikuma jauniešus, kuri ar labiem panākumiem piedalījās Smiltenes novada publiskās runas konkursā krievu valodā. Pirmo kursu grupā otro vietu izcīnīja 1.viesnīcu pakalpojumu kursa audzēknes Evita Rācene un Laura Veitmane. Pirmā vieta otro kursu grupā – Dinijai Gabranovai no 2.A veterinārmedicīnas kursa, otrā vieta – Katrīnei Platonovai (2.A veterinārmedicīnas kurss). Trešo kursu grupā – otrā vieta – Samantai Zolmanei (3.viesnīcu pakalpojumu kurss), bet trešā vieta – Laurai Lukašenkovai (3.viesnīcu pakalpojumu kurss).

Konkursā atzinības saņēma: Anastasija Morozova (2.A veterinārmedicīnas kurss), Aleksandra Jakušenoka (2.B veterinārmedicīnas kurss), Laura Vabule (2.B veterinārmedicīnas kurss), Renārs Jefimovs (3.būvniecības kurss) un Niks Kristiāns Sekalis (3.viesnīcu pakalpojumu kurss).

Smiltenes tehnikuma jauniešu pašpārvaldes organizētajā konkursā par skaistāko, Ziemassvētkiem noformēto klasi uzvarēja trešā viesnīcu pakalpojumu kursa jaunieši, otrā vieta – otrajam ēdināšanas pakalpojumu kursam, trešā vieta – trešajam veterinārmedicīnas kursam.

Foto: Guntis Viļums

Teksts: Baiba Vahere