2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikuma audzēkņiem “SkillsLatvia 2022” divas pirmās vietas!

No 21. līdz 22. aprīlim starptautiskajā izstāžu hallē “Ķīpsala”  ar moto “Uzvar darītājs!” jau piekto reizi notika  nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss “Skills Latvia 2022”kurā 22 dažādos prasmju konkursos piedalījās vairāk nekā 130 dalībnieki no  dažādām Latvijas profesionāli izglītojošām skolām. Konkursā Smiltenes tehnikumu pārstāvēja Evelīna Vonda, Līga Receba un Arnis Broks. Mājās pārvesta divas trešās vietas. Tās, piedaloties restorāna servisa prasmju konkursā, izcīnīja Evelīna Vonda un Arnis Broks, kurš startēja nominācijā “Smago spēkratu remonts un apkope” .

Līga Receba piedalījās prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana”.

Evelīna, Līga un Arnis vairākus mēnešus nopietni strādāja, apgūstot daudzas prasmes, kas nav mācību programmā. Jauniešiem konkursam sagatavoties palīdzēja skolotājas Sanda Veismane, Inese Veidemane, Ira Gaile un Dāvis Stradiņš. Arī viņi audzēkņu izaugsmē ieguldīja ļoti lielu darbu.

Konkurence bija patiesi liela un audzēkņiem pēc pandēmijas tas bija pirmais tik liela mēroga konkurss, kuru vēroja simtiem skatītāju.

Tehnikuma skolotāji vienmēr strādājuši ar pārliecību: svarīgākās šādos konkursos nav godalgotās vietas, bet iespēja gūt jaunu pieredzi, satikt domubiedrus un, iespējams, arī nākamos darba devējus. Labāko jauno profesionāļu talantus vēroja nozaru eksperti.

Informāciju sagatavoja:

Baiba Vahere