2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikuma audzēkne uzaicināta pārstāvēt Smiltenes novadu Latvijas mērogā

Smiltenes tehnikuma 2. konditoru kursa audzēkne Anda Anete Briede pārstāvēs Smiltenes novadu Latvijā! Viņa pēc izciliem panākumiem latviešu valodas un literatūras valsts 47. olimpiādes novada kārtā (11. un 12. klašu grupā)  uzaicināta uz  noslēdzošo posmu, kur sacentīsies ar zinošākajiem jauniešiem no visas Latvijas! Andai Anetei sagatavoties olimpiādei palīdzēja Smiltenes tehnikuma latviešu valodas un literatūras skolotāja Diāna Dankbāre.

Latviešu valodas un literatūras valsts 47. olimpiādes novada kārtā, 12. klašu grupā ar vislabākajiem rezultātiem novadā, iegūstot 1. vietu, startēja Smiltenes tehnikuma 3.a veterinārmedicīnas kursa audzēkne Anna Rubene, bet 3. vietu novadā ieguva Smiltenes tehnikuma 3. viesmīlības kursa audzēkne Laura Belousova. Annai un Laurai sagatavoties olimpiādei palīdzēja skolotāja Ilvija Biržmane.

 

 

 

 

 

 

 

 

Par kūkām un sirds aicinājumu

Anda Anete ir ļoti zinoša, daudz lasa, bija patiess prieks ar viņu sadarboties,” atzīst Smiltenes tehnikuma latviešu valodas un literatūras skolotāja Diāna Dankbāre.

Šobrīd Anda Anete Briede atrodas pirmajā praksē – Siguldas konditorejas studijā “Tandēms”. Izvēlētā profesija viņai ļoti patīk. “Daudz jauna uzzinu arī tagad, strādājot praksē.”

Andas Anetes dzimtā puse ir Balvi. “Pēc pamatskolas ilgi domāju, ko darīt tālāk. Mamma, kura arī beigusi Smiltenes tehnikumu, zinot, ka man patīk gatavot ēst un vienmēr ar lielu interesi skatos dažādus pavāru šovus, ieteica atbraukt uz šo skolu. Augstu novērtēju to, ka tehnikumā regulāri tiek rīkotas dažādas meistarklases ar augstas raudzes šefpavāru piedalīšanos. Skolā bijuši vairāki ļoti izzinoši pasākumi sadarbībā ar biedrību “Siera klubs”. Vairs nešaubos: šī ir mana īstā profesija un skola! Bet literatūra, grāmatu lasīšana vienmēr paliks sirdslieta. Nespēju iedomāties savu dzīvi bez lasīšanas,” atzīst Anda Anete Briede.

 

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva