2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Situācija saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Smiltenes novadā uzlabojas

Valdība otrdien, 24. novembrī, lēma no 27. novembra noteikt stingrākus drošības pasākumus 12 pašvaldībās, tai skaitā Smiltenes novadā, jo 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju par 50% pārsniedza valsts vidējo rādītāju (449,4), taču situācija pēc 26.novembra publicētajiem datiem novadā uzlabojas.

Lai gan Smiltenes novads ir iekļauts to pašvaldību skaitā, kur tiek piemēroti stingrāki drošības pasākumi, pēdējo nedēļu operatīvā pašvaldības un izglītības iestāžu rīcība, pieņemot lēmumus gan par pašvaldības darbinieku, gan pedagogu un skolēnu testēšanu ar siekalu testiem, ir mazinājusi vīrusa izplatību Smiltenes novadā. Par to liecina arī 23. un 24.novembrī Smiltenes vidusskolas 1.-4.klašu skolēnu testēšanas rezultāti, veicot 320 skolēnu testēšanu ar siekalu testiem, pozitīvs rezultāts apstiprināts vienam skolēnam.

Pašvaldības vārdā sakām lielu paldies visiem tiem vecākiem un skolēniem, kuri atbalstīja pašvaldības un izglītības iestāžu centienus apturēt vīrusa tālāku izplatību! Paldies Smiltenes vidusskolas vadībai par testēšanas procesa organizēšanu un par operatīvu un atbildīgu lēmumu pieņemšanu mācību procesa organizēšanā.  

Vīrusa izplatība Latvijā kopumā turpina pieaugt, tāpēc atgādinām, ka testa rezultāti ir negatīvi tikai uz testēšanas brīdi. Izglītības iestāžu un katra mūsu atbildīga rīcība var nodrošināt drošu vidi gan mācību procesa organizēšanā klātienē, gan iestāžu un uzņēmumu darbībā, tāpēc aicinām atbildīgi izturieties un ievērot visus piesardzības pasākumus arī  turpmāk.  

Par jaunākiem saslimšanas gadījumiem un datiem par 14 dienu kumulatīvo Covid-19 gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju var sekot https://spkc.maps.arcgis.com/

 

 

Sagatavoja,

Marita Mūze, Sabiedrisko attiecību speciāliste