2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes novada iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par skolu nozīmi

Vērtējot skola tīkla attīstību novadā, pašvaldība sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas pētniekiem īsteno pētījumu “Skolu tīkla ietekme uz sociālekonomisko un kultūras vidi Smiltenes novadā”. Pētījuma ietvaros novada iedzīvotāji aicināti piedalīties aptaujā, līdz 30.septembrim aizpildot anketu. Piedalīties aicinām ikvienu novada iedzīvotāju, kuru dzīves vieta atrodas ārpus Smiltenes pilsētas.

Skolu tīkla reforma, skolu tīkla optimizācija – ikdienā bieži dzirdamas un arī Smiltenes novadam aktuālas frāzes. Skolu reforma satrauc un ietekmē daudzus, turklāt netiešā veidā pat tad, ja ģimenē nav skolas vecuma bērnu vai tie jau pieauguši. Skolai ārpus pilsētas ir daudz vairāk funkciju kā pilsētā – tā nav tikai izglītības iestāde un darba vieta, bet nereti arī kultūras un sociālās dzīves centrs, tās klātbūtne iespējams ietekmē sabiedriskā transporta iespējas, apkaimes kā dzīvesvietas pievilcību un citus dzīves kvalitātes aspektus.

Lai Smiltenes novada pašvaldība pārdomāti pieņemtu turpmākos lēmumus par skolu tīklu, Vidzemes Augstskolas pētījumā izzinās vietējo iedzīvotāju, tai skaitā skolēnu vecāku, skolotāju, skolu direktoru, uzņēmēju un nevalstisko organizāciju pārstāvju viedokļus. Pētījumā aicinām piedalīties arī tos novada cilvēkus, kas dzīvo nu jau slēgto Brantu un Birzuļu pamatskolu apkaimēs. Skolēnu vecākiem aptauja pieejama arī Edurio platformā. Drukātā formā anketu iespējams aizpildīt ikvienā pagasta pārvaldē un bibliotēkās. 

Smiltenes novada iedzīvotāju aptauja par skolu tīklu pieejama: ŠEIT.

Smiltenes novada Brantu pagasta un Bilskas pagasta Mēru apkaimes iedzīvotāju aptauja pieejama: ŠEIT

Informāciju sagatavoja:

Linda Veliverronena

Mob.tel. 29339049

e-pasts: [email protected]