2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes bērnu un jauniešu sporta skolā atsākušies grupu treniņi un nodarbības

No 15.maija Smiltenes Bērnu un jaunatnes sporta skolā ir atsāktas grupu nodarbības visos sporta veidos, ievērojot noteiktās Izglītības un zinātnes ministrijas vadlīnijas par drošības noteikumu ievērošanu un nodarbību organizēšanu.

Grupu nodarbības atsāktas visos sporta veidos, izņemot tās grupas, kurās izglītojamie ir jaunāki par septiņiem gadiem. Šiem audzēkņiem, kuru nav daudz, treneri turpina sniegt norādes par attālināto mācīšanos.  Gandrīz visas grupas treniņus aizvada ārtelpu sporta bāzēs – Smiltenes pilsētas stadionā, Smiltenes vidusskolas sporta laukumos, kartinga trasē, BMX trasē, jaunajā trasē pie Tepera ezera un apkārtējā teritorijā. Sporta skolas zālē nodarbības notiek tikai volejbolistiem.

Nodarbības notiek pēc iepriekš sastādīt grafika, kur un cikos katra grupa darbojas. Visas nodarbības ieplānotas tā, lai starp tām būtu pietiekoši liela pauze, lai izglītojamie varētu atstāt sporta bāzi, nepārklājoties ar nākamo treniņu grupu. Ņemot vērā, ka stadiona platība to pieļauj, tas ir sadalīts vairākās zonās, kur izglītojamie var ievērot 2 metru distanci. 

Pirms nodarbībām treneri instruē izglītojamos, kā jādarbojas nodarbībā. Katram trenerim ir izdalīti dezinfekcijas līdzekļi, ar kuru dezinficē rokas un priekšmetus, kurus  izmanto nodarbībā.

Aicinām bērnus un jauniešus rūpīgi ievērot visus drošības pasākumus un lai veiksmīgs visiem mācību gada noslēgums!

Papildu informācijai – ar Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajām vadlīnijām par fiziskajām aktivitātēm, pulcējoties sporta norišu vietās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 12. maija var iepazīties ŠEIT.

Smiltenes Bērnu un jaunatnes sporta skolā šajā mācību gadā mācās 481 izglītojamais, tā īsteno profesionālās ievirzes programmas septiņos sporta veidos – basketbolā, BMX, futbolā, vieglatlētikā,  volejbolā, orientēšanās sportā un riteņbraukšanā.

 

 

Sagatavoja:

Marita Mūze, sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: VeloLifestyle/smiltenesbjss