2024. gada 18. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Skolēni aktīvi iesaistās Ekoskolu Rīcības dienās

Apzinoties, ka varam mainīt tikai savus ieradumus, nevis klimatu, visu Smiltenes vidusskolas klašu skolēni šoruden aktīvi iesaistījās Ekoskolu Rīcības dienās “Par nākotni bez klimata krīzes”.
Sākumskolas bērni veidoja plakātu ar solījumu “Mainām savus ieradumus, ne klimatu!” No izlietotā iepakojuma tika izgatavota skaista pilsēta.
5.-7. klašu skolēni zīmēja komiksus par to, kā aizsargāt klimatu. 8.-9. klasēs uzņēma video par to, kā viņi redz nākotni bez klimata krīzes”. 10.-12. klašu skolēni organizēja pilsētā zibakciju un veica aptauju par iedzīvotāju paradumiem iepērkoties, kā arī dāvināja pilsētniekiem pašu šūtos iepirkuma maisiņus.
“Rīcības dienas ir laba iespēja īstenot vienu no Ekoskolu galvenajiem uzdevumiem – sabiedrības iesaistīšanu un izglītošanu,” savu viedokli pauž Vija Sokolova, Ekoskolu koordinatore Smiltenes vidusskolā. “Skolēni, iesaistoties minētajā akcijā, pievērsa plašākas sabiedrības uzmanību jautājumiem par vides problēmu cēloņiem, risinājumiem un ikviena cilvēka iespējai pieņemt lēmumus par labu nākotnei bez klimata krīzes.”