2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

SIA “Meža birža” stipendiju saņem Sandra Ābele no Smiltenes

Jau četrpadsmito reizi svinīgā ceremonijā tika godināti Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Attīstības fonda stipendiāti, kuri sevi pierādījuši kā mērķtiecīgus un sociāli aktīvus jauniešus. 2022./2023. gada rudens semestrī stipendiju apliecības tika pasniegtas 13 studējošajiem 12 LBTU Attīstības fonda stipendiju programmās, tostarp Meža fakultātes akadēmiskā maģistra studiju programmas “Mežzinātne” 1. kursa studējošā Sandra Ābele no Smiltenes, kura studijās atgriezusies pēc ilgāka pārtraukuma, lai papildinātu jau iegūtās zināšanas, kā arī prasmes vides zinātnē un mežsaimniecībā, ceļot savu kvalifikāciju.

Stipendiātus uzrunāja LBTU studiju prorektors Aigars Laizāns: “Jūs esiet tie, kuru ieguldītais darbs ir ieguvis visaugstāko novērtējumu. Taču stipendijas uzliek dubultu pienākumu, kas virza nākotnes virzienā un pieprasa atbildību pret iepriekšējiem, kā arī nākamajiem stipendiātiem. Tagad jums ir laiks mazliet ievilkt elpu un atgūt ieguldītos spēkus jaunu mērķu sasniegšanai. Novēlu, lai šīs stipendijas sniedz jums atbalstu nākotnes plānu īstenošanā!”

SIA “Meža birža” stipendija dibināta ar mērķi finansiāli atbalstīt LBTU pilna laika studējošo, lai veicinātu meža nozares prestižu un studentu interesi par mežsaimniecības nozares izaicinājumiem, kā arī aktuālajām norisēm. Un šogad par stipendijas laureāti kļuva Sandra Ābele, kura 10 mēnešus saņems 200 eiro.

Par nozari Sandra izsakās: “Mežsaimniecība aizvien meklē līdzsvaru starp ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas ekonomiskajiem, sociālajiem un vides aspektiem. Tā ir pastāvoša cīņa, kurā virsroku gūst te viens, te otrs, te trešais. Jo lielāka būs mūsu zināšanas un izpratne par mežsaimniecības jautājumiem, kā arī ar to saistītajām jomām, jo labāk spēsim saprast cēloņsakarības un pieņemt labvēlīgus lēmumus nozares un mūsu valsts attīstībai.”

 

Egita Eihvalde

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes
komunikācijas speciāliste