2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Selīnai Doršei – 2. vieta latviešu valodas un literatūras valsts 49.olimpiādē

3.maija rīts Smiltenes vidusskolā iesākās ar ļoti skaistu ziņu – 9. b klases skolniece Selīna Dorše latviešu valodas un literatūras valsts 49.olimpiādes 3.posmā izcīnījusi otro vietu. Tik brīnišķīga ziņa pirms Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienas! Selīnai olimpiādei sagatavoties palīdzēja latviešu valodas un literatūras skolotāja Iveta Krūmiņa. Arī viņa no sirds priecājas par to, ka Selīnas radošās domas un talants augstu novērtēts Latvijas mērogā.

“Olimpiādē vislielākais izaicinājums bija labi pārzināt visus pēdējā gada kultūras jaunumus,” atzīst Selīna. “Gatavošanās novada un arī olimpiādes trešajam posmam bija labs iemesls, lai uzzinātu par kultūru un tās aktualitātēm vairāk, nekā paredzēts mācību stundās. Paldies skolotājai Ivetai Krūmiņai, kura mani ļoti iedrošināja  uzticēties sev, savām zināšanām un palīdzēja ar padomiem, deva dažādus uzdevumus, kas labi palīdzēja sagatavoties.”

Selīnai svarīgi ik pa laikam iziet no komforta zonas un pieņemt dažādus izaicinājumus. “Olimpiāde bija laba pieredze, kā tikt galā ar sarežģītākiem uzdevumiem, nekā ierasts pildīt ikdienā,” uzskata Selīna. Viņai ļoti patīk domrakstus. “Tie attīsta domāšanu, iztēli un radošumu.” Olimpiādē viņa no diviem piedāvātajiem tematiem izvēlējās rakstīt par citātu: “Sveika, diena! Es tevi pieņemu tādu, kāda tu esi.” Šī doma sasaucas arī ar Selīnas attieksmi pret dzīvi. Viņas vaļasprieki ir mūzika, komponēšana, klavieru spēle, dejošana un grāmatu lasīšana. Pēc 9.klases beigšanas Selīna dosies uz kādu no Latvijas mūzikas skolām, jo viņas dzīves aicinājums saistīts ar mūziku.  

Latvijas liktenī tik nozīmīgajā dienā Selīna savai un mūsu visu mīļajai Latvijai novēl saglabāt skaisto, skanīgo un bagāto latviešu valodu, saudzēt dabu, turēt cieņā un godā mūsu kultūru un tradīcijas. 

Baiba Vahere