2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

“Satikties, lai motivētu”

Grundzāles pamatskolas teritorijā aprīlī un maijā notiek āra nodarbības 5.-9.klases skolēniem. Sadarbībā ar biedrības “Atklāj-sevi.lv” treneriem tiek realizētas jauniešu iniciatīvas projekta “Es esmu savējais” (iesniedzējs – biedrība “Grundzāles skolai”) aktivitātes.

To galvenais mērķis ir attīstīt skolēnu sociālās prasmes, kas attālināto mācību laikā ( nu jau vairāk kā 6 mēnešus) bija gana grūti pilnveidojamas. Visi skolēni atzīst, ka viņi attīstīja prasmi sadarboties, mācījās izrādīt cieņu, skaidri izteikties, izprast otra emocijas. Tā ir iespēja iepazīt sevi, mēģinot rast risinājumu neparastiem uzdevumiem, tā ir iespēja tikt ārā no mājas vides, sajusties pieņemtam, cienītam un atbalstītam, jo ikvienā brīdī, veicot uzdevumus, katrs bija gatavs palīdzēt gan fiziski, gan emocionāli. Un pozitīvs mikroklimats klasē veicina pozitīvu pašvērtējumu un labvēlīgu vidi sekmīgam mācību gada noslēgumam.

Turpinājumā dažu skolēnu viedokļi.

Monta Melne, 9.klases skolniece: “Šodien piedalījos saliedēšanas pasākumā ar klasi! Pasākums bija jauks, jo beidzot arī satikāmies ar visu klasi! Saliedēšanas uzdevumi bija ļoti interesanti, jo tajos mēs parādījām savas emocijas, kā arī mūsu sadarbību kā klasei. Mēs kāpām pāri virvēm, staigājām pa mīnu lauku ar aizsietām acīm, kā arī stāvējām uz līdzsvara dēļa un mainījāmies vietām. Šis pasākums atstāj tikai pozitīvas emocijas. Man ļoti patīk arī vadītājs, jo pret viņu mēs varam būt atklāti, stāstīt visas problēmas, kā arī pārrunāt aktuālāko. Biju noilgojusies pēc tās sajūtas, kad apkārt atrodas klases biedri, kas ir kā otrā ģimene.”

Evelīna Valaine, 8.klases skolniece: “Uzdevumi vienkārši kolosāli un tik dažādi aizraujoši! Lieliska iespēja iegūt jaunas emocijas un iepazīt klases biedrus no cita skatu punkta.”

Ance Kukaine, 7.klases skolniece: “Man ļoti patika šī diena, jauki pavadīta, protams, būtu vēl labāk, ja būtu labāki laika apstākļi, bet tur neviens nav vainīgs.

Uzdevumi nebija viegli, bet bija izpildāmi un interesanti. Satiekot klases biedrus, sajūtas bija jaukas, un es jau jutos tā kā skolas dienā, kad mēs visi bijām kopā. Nebija tik satraucoši satikt klases biedrus, jo lielāko daļu es ikdienā redzu centrā, bet daži, kurus nebiju redzējusi to posmu no oktobra līdz šai dienai, bija mainījušies nedaudz, garuma un balss ziņā. Man ļoti patika šī diena. Jau nevaru sagaidīt, kad atkal tiksimies.”

Skolēnu emocijas un smiekli, un klātbūtne – viss ir tā vērts, lai pieaugušie un paši bērni tiktu galā ar dažādu epidemioloģisko prasību ievērošanu.

Atbildīgā par projekta publicitāti skolotāja Dace Kalniņa