2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Sarunu skolas LAMPA vebinārā – saruna par attiecību veidošanu sociālās distancēšanās laikā

Kā dzīvot apstākļos, kad tuvinieki nepārtraukti ir kopā, nereti bez iespējas pabūt vienatnē? Kā saglabāt labas attiecības, kad mājinieki apnikuši? Un ko iesākt, ja izrādās, ka ģimenes locekļu paradumi ļoti kaitina? Sarunu skolas LAMPA pavasara semestra turpinājumā 27. aprīlī plkst. 16.00–17.30 uz bezmaksas ZOOM vebināru “Tuvība, dusmas vai saspēle? Kā veidot attiecības sociālās distancēšanās laikā” aicina psiholoģe Marija Šumihina.

Mums visiem nepieciešams laiks, spēks un atbalsts, lai veiksmīgi spētu adaptēties situācijā, ar kuru šobrīd saskaramies sociālās distancēšanās laikā. Vebinārā gaidāma saruna par to, kā vienoties par jauniem kopā būšanas noteikumiem un radīt saskaņu ar tuviniekiem šajos apstākļos. Vebinārs notiks krievu valodā.

Marija Šumihina ir psiholoģe un koučs, Starptautiskās biznesa un organizāciju psihoanalīzes asociācijas valdes locekle. Strādājusi par žurnālisti Krievijā (laikrakstā Известия un žurnālā Огонёк), pēc tam ieinteresējusies par biznesa attīstības jomu. Psihologa izglītību ieguvusi Maskavas Praktiskās psiholoģijas un psihoanalīzes institūtā, bet kvalifikācijas celšanai apguvusi sistēmisko ģimenes terapiju un grupu analīzi Maskavas Psihoanalīzes institūtā.

Nodarbība “Tuvība, dusmas vai saspēle? Kā veidot attiecības sociālās distancēšanās laikā” tapusi sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā un Valsts kultūrkapitāla fondu. “Mēs, British Council, vienmēr esam iestājušies par cieņpilnām attiecībām un dažādības respektēšanu, kam ir sevišķi liela nozīme tagad, kad visi esam izolācijā un liela lomas ģimenes saskaņā ir mūsu tolerancei, iecietībai un spējai sakāpinātas emocijas paust konstruktīvi.  Šajā lekcijā ikvienam būs iespēja gūt noderīgus padomus, kā saglabāt cieņpilnu gaisotni pat tad, kad emocijas līst pāri malām,” atklāj British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Sarunu skolas LAMPA tiešsaistes nodarbības ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties šeit.

Sarunu skola LAMPA ir praktisku nodarbību cikls, ko Sarunu festivāls LAMPA piedāvā festivāla starplaikā – pavasara un rudens sezonā. Sarunu skolas mērķis ir izkopt demokrātiskas sarunāšanās kultūru Latvijā, un ikviens interesents nodarbību laikā var gūt praktiskas iemaņas veiksmīgākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem.

Vairāk informācijas par plānotajām nodarbībām: https://festivalslampa.lv/lv/sarunu-skola