2024. gada 24. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Rudens tirdziņš

Tā tas notiek katru gadu, kad septembra beigās Variņu pamatskolas pirmskolas grupas kolektīvs sadarbībā ar audzēkņu vecākiem rotaļu laukumiņā rīko Miķeļdienas tirdziņu. Ar dziesmām un rotaļām tiek ieskandēts kopīgais pasākums.

“Saulītes” grupiņas bērni kopā ar skolotāju Ingu un skolotājas palīdzi Ingrīdu skaita dzejolīšus par sārtiem  ābolīšiem, gardiem burkāniņiem un traktoru, kas rūc.

“Taurenīšu” grupas bērni ar skolotāju Rotu un skolotājas palīdzi Laimu pārtop par dārzenīšiem, ogām, putniem. Lai visi izaugtu lieli un garšīgi, par viņiem rūpējas, “Vecmāmiņa” – skolotāja Irēna, kura visu vasaru darbojas pa dārzu.

Par dziesmām un rotaļām akordeona pavadījumā atbild skolotāja Laila. Pēc  Miķeļdienas  ieskandēšanas “Vecmāmiņa” kopā ar saviem mazajiem draugiem aicina visus uz tirgošanos. Tirgus izvēršas varens – aktīva tirgošanās rit pilnā sparā. Bērni kopā ar vecākiem ir sarūpējuši dažādas tirdziņā pārdodamas rudens veltes – ābolus, bumbierus, ķirbjus, pašceptus pīrāgus, amizanti ietītas mazas burciņas ar našķiem un citus labumus, kurus iegādāties  varēja  par īpašām naudiņām – konfektēm.

Paldies visiem, kas palīdzēja sarūpēt un iztirgot preci!

Skolotājas Rota Loseva, Irēna Kukule