2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ritmikas diena

Smiltenes vidusskolas 4. – 12.klašu skolēniem viens no visgaidītākajiem pasākumiem ir Aerobikas festivāls. Taču gatavošanās tam notiek jau no pirmajām klasēm. 1. – 3. klašu skolēnu paveiktais, caur kustībām un deju attīstot radošās izpausmes, improvizāciju un iztēli, katru gadu tiek prezentēts Ritmikas dienā, kas šogad notika pirms došanās pavasara brīvlaikā.

Skolēnu priekšnesumus vērtēja žūrija – Smiltenes novada pašvaldības izglītības pārvaldes pārstāve Linda Purmale, skolotāja Jeļena Dombrovska un medmāsa Ginta Rudzīte.

1.klašu grupā žūrija visaugstāk novērtēja 1.b klases priekšnesumu, 2.klašu grupā – 2. d klases un 3.klašu konkurencē – 3.d klases uzstāšanos.

Vissirsnīgākais paldies par ieguldīto darbu visiem Ritmikas dienas dalībniekiem un viņu audzinātājām!

1.vietu ieguvēji balvā saņēma ieejas biļetes uz Smiltenes boulinga centru.  Taču pati lielākā balva, ko nopelnīja ikviens pasākuma dalībnieks, ir treniņos izkoptā kustību koordinācija, līdzsvara izjūta un ķermeņa izturība. Ritmikas nodarbībās tiek trenēta ķermeņa spēja ātri reaģēt, līdz ar to liekot reaģēt arī prātam, domām un emocijām. Viss minētais ir tik nozīmīgs personības attīstībā. Speciālisti atzīst, ka ritma, deju un kustības vingrinājumi ikvienam cilvēkam nepieciešami kā ūdens un gaiss, – tie mazina spriedzi, tās vietā atraisot radošumu, kas būtisks ikvienā šīs dzīves jomā. Ne velti ir valstis, kur ritmikas semināri tiek organizēti pat banku darbiniekiem.

Ritmikas dienas dalībniekus ar savu priekšnesumu, kas šā gada festivālā, 7. – 9.klašu grupā ieguva Grand Prix, iepriecināja 7. d klases skolēni. Pasākumu vadīja 7.d klases skolnieces Tīna Haka un Miks Bisenieks.

Paldies pasākuma organizatorēm – sporta skolotājai Lailai Cīrulei un mūzikas skolotājai Līgai Osmai, kā arī 1. a klases skolnieka Everta Anderšmita mammai Līvai Anderšmitei par pasākuma iemūžināšanu fotogrāfijās.

Teksts: Baiba Vahere