2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Realizēts projekts – treniņformu iegāde basketbolistiem

            Pateicoties mūsu basketbola kluba aktivitātēm, sporta skolas basketbola treniņgrupu audzēkņiem un spēlētājiem reģionālajā basketbola līgā ir jaunas treniņu formas – pavisam 50.

            BK “Smiltene” projekts “Būsim pa smuko” tika apstiprināts Smiltenes novada pašvaldības izsludinātajā nevalstisko organizāciju projektu līdzfinansēšanas konkursā 2021. gadam.

            Noteiktajā termiņā tika saņemti astoņi projektu līdzfinansēšanas pieteikumi. Smiltenes novada domes izveidotā un apstiprinātā konkursa komisija veica iesniegto projektu līdzfinansēšanas pieteikumu izvērtēšanu. Biedrības “Basketbola klubs Smiltene” projektam “Būsim pa smuko!” tika piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 875 eiro apmērā. Tikpat lielu līdzfinansējumu atvēlēja BK “Smiltene”. Finansiāls atbalsts tērpu iegādei bija arī no jauno basketbolistu vecāku puses.

            Tagad praktiski viesiem (daži vēl nav saņēmuši) Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņiem basketbolistiem ir vienādas treniņu formas melnā un gaišpelēkā krāsā.

            Jaunās formas atvieglo treniņu procesu. Ir patīkamāks skats un rodas nopietnākas darbības iespaids. Agrāk bija diezgan bēdīgi, kad audzēkņi uz treniņu atnāca katrs citādākas krāsas tērpā, raibi kā dzeņa vēderi. Radās arī problēmas, sadaloties komandās. Tāpēc arī nolēmām iegādāties jaunas treniņu formas.

            Ņemot vērā šā brīža aktuālo situāciju valstī saistībā ar pandēmiju, acīmredzot būs daudz jātrenējas āra apstākļos. Tas nozīmē, ka būs jādomā par siltāku sporta apģērbu iegādi, lai basketbolistiem būtu attiecīgs apģērbs trenējoties ārā aukstākā laikā.