2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

“Pūcītes” mājas karantīnā, “Taurenīši” un “Mārītes” mācās attālināti

Smiltenes vidusskolas pirmsskolas izglītības iestādes grupiņa “Pūcītes” no 23.janvāra atrodas mājas karantīnā, bet “Taurenīšu” un “Mārīšu” grupiņas no 25.janvāra mācās attālināti.

Lūdzam vecākus pievērst pastiprinātu uzmanību bērnu un savai veselībai! Pat vismazāko saslimšanas pazīmju gadījumā sazinieties ar ģimenes ārstu un par situāciju informējiet grupas audzinātāju, skolotāju vai izglītības metodiķi, lai izglītības iestādē var lemt par tālāko rīcību.

Nekādā gadījumā uz skolu nedrīkst vest slimu bērnu vai arī tad, ja slims kāds no mājiniekiem! Pat tad, ja viņam ir kaut mazākās saslimšanas pazīmes. Sargāsim sevi, savos mīļos un nepaliksim vienaldzīgi arī pret pārējo veselību! Mēs neviens nezinām, kā kurš organisms var reaģēt, nonākot saskarē ar “Covid – 19”. Mediķu redzeslokā joprojām katru dienu nonāk daudz dažāda vecuma pacientu ar smagu slimības gaitu.

Šobrīd, ka tik būtiski rūpēties par organisma imunitāti, būsim vērīgi – ja bērns nejūtas labi un izskatās saguris, pat tad, ja viņam nav saaukstēšanās simptomu un paaugstinātas ķermeņa temperatūras, labāk atstājiet viņu vienu divas dienas mājās, lai atpūšas! Pieredzes bagāti bērnu ārsti atzīst, ka šādos gadījumos mazais parasti ātri atgūstas un  visbiežāk nesaslimst. Taču tad, ja sagurušam bērnam netiek dota iespēja atpūsties, vairākumā gadījumu jārēķinās ar slimošanu daudz ilgāk par dažām dienām.

Šobrīd nevienam nav viegli un bērni to, protams, jūt. Samīļosim savus mazos, kopā smiesimies, spēlēsimies un dosimies pastaigās brīvā dabā!  Mums visiem kopā ir jāiztur!