2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Projekts “Līdzdalības karuselis” Smiltenes vidusskolā

5. un 6. oktobrī Gulbenē norisinājās projekta “Līdzdalības karuselis” Nr: 2020-3-LV02-KA347-003516, kas tiek finansēts no Eiropas Komisijas fondu līdzekļiem Erasmus+ programmā, otrā aktivitāte, kurā piedalījās arī Smiltenes vidusskolas pašpārvalde.
Projekta pirmās dienas sauklis – “Viss ir bumbās”  – tiešām pierādīja, ka ar mums viss ir kārtībā. Neliela iestudējuma veidā attēlojām to, kas ir pašpārvalde mūsu skolā, kas mūs motivē tajā darboties, dalījāmies ar labās prakses piemēriem, akcentējām kopīgo un atšķirīgo projektā iesaistīto skolu pašpārvalžu darbā. Otrā diena bija veltīta līdzdalības tēmai. Kas ir līdzdalības būtība un veidi? Kāda ir mana personīgā līdzdalības motivācija? To visu izspēlējām radošās situāciju simulācijas aktivitātēs.

Lieliskie mentori  – Jana, Vilnis un Valters – palīdzēja jauniešu starpā radīt vieglu, brīvu, atvērtu, uz sadarbību un izpratni  vērstu gaisotni. Iedvesmojošas un radošas aktivitātes gāja rokrokā ar jēgpilnām un izglītojošām sarunām, kas motivēja un sniedza iedvesmu turpmākajam darbam.

Projekta aktivitātes norisinājās, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus vīrusa Covid-19 seku mazināšanai.

Kārlis: Gulbenē patika aktivitāšu dažādība. Viss bija pārdomāts un izveidots jauniešiem ērtā formā un valodā. Patika ik pa laikam izkustēties dejās.

Diāna: Šīs divas dienas Gulbenē tiešām bija emociju pilnas. Bija prieks satikt un iepazīt gan jaunus cilvēkus, gan arī citas skolas kā vienotu kopumu. Šis projekts palīdz ieraudzīt citu skolu pašpārvalžu darbu, paskatīties uz sevi un saprast, ko un kā mēs paši varētu darīt labāk, lai mūsu skolā jaunieši vairāk iesaistītos un padarītu skolas dzīvi patīkamāku.

Ernests: Bija interesanti dalīties idejās ar citu skolu pašpārvaldes dalībniekiem un uzklausīt viņu domas. Man ļoti patika saliedēšanās aktivitātes, piemēram deja “Golden boy” un spēle, kur tēlojām ciltis. Pavisam noteikti uzskatu, ka šādos pasākumos un projektos ir jēga piedalīties, jo var iegūt jaunas zināšanas, iepazīt citu pašpārvalžu veikumu un sastapt jaunus draugus.

Ralfs: Projektā pilnveidoju prasmes, kā komunicēt ar vienaudžiem, guvu iedvesmu tam, kā pašpārvaldes darbu padarīt efektīvāku.  Aktivitātes Gulbenē man ļoti patika, jo bija iespēja satikt jaunus cilvēkus un ar viņiem sadarboties. Mentoru vadītās aktivitātes pasākumu padarīja lietderīgu, jautru un interesantu.

Jasmīna: Man pasākums ārkārtīgi patika, ar tā palīdzību varējām saliedēties ar mūsu pašpārvaldes dalībniekiem, kā arī iepazīt citu skolu jauniešus. Visvairāk mani ieinteresēja aizraujošās aktivitātes, kas mijās cita ar citu, noslēgumā radot patīkamu, noderīgu un neatsveramu pieredzi. Man šķiet, ka jauniešiem šādi pasākumi ir ļoti nepieciešami – tie padziļina izpratni, liek justies daļai no komandas un iemāca daudz ko jaunu. Paldies, ka devāt mums šādu iespēju!

 Projekta koordinatore Aiga Sorokina