2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Programmas “Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs” rezultātu paziņošana.

Lai motivētu skolas un pašvaldības turpināt īstenot programmu “Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs”, 21. februārī Kocēnu pamatskolā ciemosies Elektrum pārstāvji ar prezentāciju “Klimata pārmaiņas vai klimata krīze? Kas mūs sagaida nākotnē?”. Kopā ar pasākuma dalībniekiem atskatīsimies uz īstenotajām aktivitātēm 2019. gadā un vērsīsim uzmanību uz to, kā turpināt ieviest programmu skolām sadarbojoties ar pašvaldībām. Pasākumā gaidītākais brīdis būs rezultātu paziņošana par vislielāko enerģijas ietaupījumu abās kategorijās: 1) Elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņš; 2) Elektroenerģijas patēriņš. Aicinām pasākumā piedalīties programmas dalībskolu direktorus/-es, skolotājus/-as, skolu ēku saimniekus/-ces un pašvaldību pārstāvjus, kas atbildīgi par programmas īstenošanu, kā arī citus interesentus. Lūdzam līdz 17. februārim pieteikt savu dalību pasākumā, iepriekš reģistrējoties: https://forms.gle/v2PNZwTHMEst1jd66

Programmas ietvaros 2019. gadā Vidzemes plānošanas reģiona ekspertu komanda izstrādāja mācību materiālu par deviņām tēmām – Enerģijas patēriņš ēkās; Apkure; Elektrība; Enerģijas veidi; Klimata pārmaiņas; Apgaismojums; Ventilācija; Ūdens; Energoplānošana. Mācību materiāla mērķis ir motivēt skolēnus kļūt par zinošiem un atbildīgiem enerģijas lietotājiem, kā arī atbalstīt skolotājus un citus skolas darbiniekus, īstenojot programmu.

Kopā 21 izglītības iestāde no 8 Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldībām, piedaloties programmā, apņēmušās samazināt savas skolas enerģijas patēriņu, mainot paradumus un ieviešot regulārus energotaupības pasākumus. Siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņam skolā rūpīgāk seko līdzi Smiltenes vidusskolas, Blomes pagasta pamatskolas, Launkalnes sākumskolas, Līgatnes novada vidusskolas, Rubenes pamatskolas, Ziemeļvidzemes internātpamatskolas Vaidava, Kocēnu pamatskolas, Cēsu 1.pamatskolas, Cēsu 2.pamatskolas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Gulbenes sākumskolas, Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas un Liepas pamatskolas skolēni, skolotāji un pārējie skolas darbinieki. Savukārt tikai ar elektroenerģijas patēriņa uzskaiti programmā piedalās Palsmanes pamatskola, Bilskas pamatskola, Variņu pamatskola, Jura Neikena Dikļu pamatskola, Ziemeļvidzemes internātpamatskola Dauguļi, Rāmuļu pamatskola, Lejasciema vidusskola un Zaubes pamatskola.

Programmu “Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs” īsteno Vidzemes plānošanas reģions Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020. gada projekta “Efektīvi finanšu instrumenti ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ieviešanai” (EFFECT4buildings) ietvaros ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda un Norvēģijas atbalstu. “EFFECT4buildings” mērķis ir palielināt ēku energoefektivitātes pasākumu skaitu publiskajās ēkās visā Baltijas jūras reģiona teritorijā. Vairāk par projektu uzziniet: http://www.vidzeme.lv

*Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts un/vai filmēts, un pasākuma laikā iegūtie video un foto materiāli var tikt izmantoti Vidzemes plānošanas reģiona publicitātes vajadzībām. Ja pret to iebilstat, lūdzam informēt pirms pasākuma vai pasākuma laikā.

 

 Baiba Šelkovska,

Sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā