2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Pirms rudens brīvdienām Smiltenes vidusskolā notika jaunievēlētās skolēnu pašpārvaldes prezidentes kronēšanas pasākums. Skolas prezidente Līga Gavare tika sveikta, skolēniem iejūtoties dažādu valstu iedzīvotāju lomā. Nekurzemes puikas, laumiņas un Pīters Pens un pat Kapteinis Āķis meklēja pazudušo Vendiju, pasākumā viesojās Džeimss Bonds un Hiacinte Burka, Līga varēja baudīt Francijas kafejnīcu romantiku, nokļūt pagātnē Senajā Ēģiptē un vienā no tūristu populārākajiem galamērķiem – Brazīlijā, valdzināt Zambijas puišus, sacensties ar Krievijas prezidentu (un uzvarēt), kā arī atcerēties un burvīgi nodziedāt latviešu tautasdziesmu “Maza, maza meitenīte”. Paldies skolēnu pašpārvaldes dalībniekiem, kuri radīja svētkus mums visiem! Paldies skolēniem, kuru izdoma, enerģija un dzīvesprieks – kā vienmēr – uz visiem 200%, un klašu audzinātājām, kuras gatavas iesaistīties visdažādākajās avantūrās.

Dabas un tehnoloģiju parks “URDA” aicina mācīties vidē, par vidi un videi, piedāvājot licencētu izglītības programmu, ekskursijas, radošas aktivitātes un konkursus.

Pirmsskolu pedagogiem ir iespēja aicināt ciemos ZAAO vides izglītības pedagogus, lai kopīgi mazuļiem pielāgotā veidā stāstītu par vides lietām.

Pamatskolēniem un vidusskolēniem nodarbības notiek URDĀ. Mācību procesā tiek apskatītas dažādas tēmas, iespējas darboties laboratorijā, mācību takā, āra klasē un iegūt plašas zināšanas izzinot piedāvāto saturu un infrastruktūru. URDĀ tiek noturētas arī ceļu satiksmes drošības nodarbības kopā ar “Volvo Truck Latvija”. Vidusskolēnu lekcijās piedalās augstskolu pasniedzēji.

Konkursos iespējams vākt PET pudeles un makulatūru, ko nodot pārstrādei, kā arī būvēt Skudras Urdas gudro māju. Pedagogiem konkursos iespēja piedāvāt kreatīvus mācību materiālus un mācīšanas veidus.

Dabas un tehnoloģiju parks “URDA” atrodas blakus reģionālajam atkritumu apsaimniekošanas centram “Daibe” un ir vieta, kurā SIA “ZAAO” realizē vides izglītību sava darbības reģiona pašvaldību visu vecumu interešu grupām bez maksas.

Pieteikumiem www.urda.lv.

Informācijai [email protected] vai t.25459399.

Zane Leimane
SIA “ZAAO”
Sabiedrisko attiecību speciāliste