2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Pirmais konkurss, pirmās uzvaras!

27. februārī trīs no Smiltenes mūzikas skolas audzēkņiem piedzīvoja pamatīgas ugunskristības –  pirmo un uzreiz jau Starptautisko konkursu!

Pārvarot uztraukumu, cīnoties ar sīvo konkurenci, skolas audzēkņi drosmīgi cīnījās un guva savas pirmās uzvaras.  1. klarnetes spēles audzēkne Evelīna Āboliņa ieguva 2. vietu (pedagogs Jānis Silakalns, koncertmeistare – Ilze Megne), 1. trompetes spēles klases audzēknis Kārlis Kulbergs – 2. vietu (pedagogs Jānis Silakalns, koncertmeistare – Silva Eidemane), bet 1. saksofona spēles klases audzēknis Gustavs Petersons – 3. vietu (pedagogs Jānis Silakalns, koncertmeistare Ilze Megne).

Pedagogs Jānis Silakalns, vērtējot audzēkņu sasniegumus, atzīst:”Skolas audzēkņi teicami pārstāvēja skolu, ņemot vērā, ka tikai 5 mēnešus bija apguvuši instrumenta spēli. Jāteic, ka konkurence bija sīva, jo vairums no dalībniekiem instrumenta spēli bija mācījušies jau sagatavošanas klasēs, un gan augumā, gan prasmēs bija “soli priekšā”.”

Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss “WIND STARS 2020” norisinājās Mārupes Mūzikas un mākslas skolā sadarbībā ar starptautisko skolu asociāciju “CON ANIMA”.  Konkursā tika pulcēti ap 700 dalībnieku, tajā skaitā pedagogi un koncertmeistari  no divpadsmit valstīm. Konkursa dalībnieki ir mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu pūšaminstrumentu spēles audzēkņi, kas demonstrēs savu meistarību flautas, obojas, klarnetes, saksofona, fagota,  trompetes, trombona, eifonija, mežraga un tubas spēlē.

Konkursantu sniegumus vērtēja starptautiska žūrija. Tās pārstāvji bija no Krievijas, Izraēlas, Baltkrievijas, Itālijas, Ukrainas un Lietuvas.

 

Tekstu sagatavoja

Smiltenes mūzikas skolas direktora vietniece

Sanita Bukava