2024. gada 24. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

PII “Pīlādzītis” audzēkņi Jāņukalnā izvieto pašu gatavotus putnu būrīšus

Smiltenes pilsētas PII “Pīlādzītis” zinātkārie “Vardīšu” grupas bērni bieži dodas pastaigās uz Jāņukalnu. Jāņukalns tiek aktīvi apmeklēt visos gadalaikos – rudenī vērojot un lasot krāsainās koku lapas, ziemā šļūcot no kalniņa, vasarā patveroties koku lapotnes ēnā, bet pavasarī – klausoties putnu dziesmās.

Secinot, ka Jāņukalnā mīt daudz un dažādu putnu sugu, bērnudārza grupiņas audzēknes Martas vecākiem radās ideja par putnu būrīšiem. Martas tētis iedeva grupiņai 20 būrīšu sagataves, kuras katram bērnam, kopīgi ar saviem vecākiem, bija jāpārvērš būrītī. Tā teikt, kopīgs ģimenes pasākums, veidojot ģimenes ligzdiņu putniņiem! Arī audzinātājām un auklītei šis uzdevums negāja secen. Kad būrīši gatavi, tad kādā pavasarīgā maija pēcpusdienā grupiņas bērni devās uz Jāņukalnu, lai izvietotu būrīšus kokos. Paldies jāsaka ne tikai Martas tētim, bet arī citiem vecākiem, kuri pievienojās palīdzēt izlikt būrīšus kokos.

“Vardīšu” bērni tūliņ pat kā strazdiņi izlaidīsies no bērnudārza grupiņas, dodoties tālāk skolas gaitās. Taču, nākot no skolas, ik pavasari varēs iegriezties Jāņukalnā, lai ieklausītos, vai viņa būrītī ligzdo kāda putnu ģimenīte!

Inga Bērziņa