2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Pieminot Brīvības cīņās un Pirmajā pasaules karā kritušos

Šodien Lāčplēša diena, kurā atceramies Latvijas liktenī tik nozīmīgās Brīvības cīņas un ar sveču liesmiņām visās skolas ēkās pieminām ikvienu, kurš tālajā 1919. gadā par mūsu valsts brīvību atdeva dārgāko – dzīvību. 11. novembri visā Rietumu pasaulē atzīmē kā dienu, kad beidzās Pirmais pasaules karš. Tāpēc šodien Smiltenes vidusskolas zāli rotā arī magones, kas visā pasaulē kļuvušas par kolektīvās atmiņas simbolu, pieminot Pirmajā pasaules karā bojā gājušos.

”Pēdējā laika notikumi Ukrainā kārtējo reizi atgādina, cik valsts brīvība un neatkarība var būt trausla un tāpēc ļoti sargājama,” atzīst Smiltenes vidusskolas vēstures skolotāja un izglītības metodiķe Daina Zelmene, kura Latvijas un visas pasaules vēsturē tik nozīmīgajā mēnesī skolēniem sagatavojusi īpašu prezentāciju, lai kopā pieminētu būtiskākos notikumus, kas veidojuši mūsu valsti un ļāvuši tai pasaules kartē palikt kā  brīvai, neatkarīgai un demokrātiskai republikai.

Smiltenes vidusskolas pašpārvaldes jaunieši vakarā dosies Smiltenes Kultūras centra organizētajā gājienā uz Smiltenes Pilsētas kapiem, kur notiks piemiņas brīdis Brīvības cīņās kritušajiem karavīriem.