2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Pavasari gaidot!

Pirmie siltie saules stari un  putnu dziesmas ir atmodinājuši visus un notiek liela rosība dabā un arī   Palsmanes pirmsskolas izglītības iestādē!
           SIA “Zemdegas dārzi” stādaudzētava  “Dimzas “ sadarbībā ar Zemkopības ministriju un Lauku atbalsta dienestu “Piens un augļi skolai” projekta ietvaros sagādāja pārsteigumu ar uzdevumiem. Tāpat kā no mazas sēkliņas izaug augs, tā no maza ķipara izaug personība. Lai viņš būtu veselīgs, radošs, aktīvs, domājošs ar pozitīvu attieksmi pret apkārtējiem un dabu. Tad šī projekta mērķis ir veicināt bērnu izpratni par veselīga uztura nozīmi, tāpēc iestāde saņēma darba komplektu-augsni, podiņus un zirņus, kā arī  darba uzdevumu-pašiem izaudzēt augu , iepazīstot kādas iemaņas un rūpes ir nepieciešamas tā audzēšanai līdz iegūst ražu. Zirņi aug griezdamies un arī bērniem ir interese katru rītu veikt apkopšanas darbus un pierakstīt novērojumus.

Savukārt īpašu un ļoti skaistu izstādi bija iespējams vērot  “Bitītes” un “Saulītes” grupās. Piedaloties SIA ”ZAAO” Dabas un tehnoloģiju parka “URDA”  organizētajā konkursā “Vecās kurpes otrā dzīve”, kura  izvirzītais mērķis  ir veicināt bērnu izpratni par dabas resursiem, to lietderīgu izmantošanu, piešķirot nolietotām lietām jaunu dzīvi. Šoreiz goda vietā  vecie apavi. Ar darbīgām rokām un radošu pieeju tie pārtop par telpas dizaina elementiem!
              Sadarbībā ar izglītojamo ģimenēm katrā grupiņā norisinājās īpašā projektu prezentāciju nedēļa, kuras mērķis veicināt sadarbību un atbalstu no vecākiem un izglītojamam prasmi uzstāties un prezentēt savu darbu. Tika aplūkotas dažādas tēmas, gan par veselīgo pārtiku, gan mājdzīvniekiem. Interesanti bija tas, ka dažas prezentācijas tika pasniegtas izmantojot IT rīkus. Paldies vecākiem par radošo pieeju projektos un atsauksmi! 
          Katra grupiņa piedalījās ūdens dienā ,zīmējot un iesūtot darbus Venden izsludinātajā zīmējumu konkursā .

Bitītes grupa šomēnes gāja  izzinošās ekskursijās un aicināja ciemos pie sevis vecākus, kuri iepazīstināja ar savu profesiju. Sirsnīgs paldies Amandas Maročko mammai par ieskatu veterināra profesijā, Dārtas Tūces mammai par ieskatu ģimenes uzņēmuma darbā- lielo kaltes torņu būvniecībā, Martas Upenieces mammai par manikīres profesiju un Matildes Bērtiņas mammai par interesantajiem eksperimentiem iepazīstinot ar ķīmijas skolotājas profesiju.

Lai krāsainas, siltas un rosīgas visas pavasara dienas ik vienam mums!

 

Pirmsskolas skolotāja Laura Līdaciņa