2024. gada 18. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Pārstāvēs Smilteni kopā ar zinošākajiem jauniešiem no visas Latvijas!

9.c klases skolnieks Kārlis Sīmanis Valsts latviešu valodas un literatūras olimpiādes 2.posmā 8. – 9. klašu grupā izcīnījis iespēju pārstāvēt Smiltenes vidusskolu olimpiādes 3.posmā Rīgā! Apsveicam un vēlam veiksmi arī turpmāk!

Paldies jaunieša latviešu valodas un literatūras skolotājai Sarmītei Rīderei!
Saskaņā ar Kārļa dziļāko pārliecību – labi zināt savu dzimto valodu – tas ir ikviena cilvēka goda jautājums.
Olimpiādes novada kārtas uzdevumi viņam grūtības nesagādājuši. “Mazliet vairāk bija jāpadomā, kā atbildēt uz jautājumiem par dažādiem kultūrfaktiem,” stāsta Kārlis.
Bet interesantu faktu krāšana viņam patīk. Agrāk Kārlis bijis aizrautīgs krustvārdu mīklu minētājs.
Jaunietis ne vien labi mācās, bet arī aktīvi darbojas skolēnu līdzpārvaldē un spēlē Smiltenes vidusskolas vokāli instrumentālajā ansamblī “Forward”.

Kārlim ļoti patīk spēlēt ģitāru un klavieres. Viņš ir Smiltenes mūzikas skolas absolvents un arī tagad turpina muzikāli izglītoties.
Šā mācību gada sākumā Smiltenes vidusskolas ģeogrāfijas skolotāja Ingūna Rulle Kārlim ierosināja pieteikties Latvijas televīzijas spēlē “Gudrs, vēl gudrāks.”

Jaunietis ieteikumu ņēma vērā un jau drīz vien no televīzijas saņēma uzaicinājumu braukt uz Rīgu, kur izcīnīja iespēju piedalīties spēles 2.kārtā, līdzi ņemot pats savu līdzjutēju komandu – visus klasesbiedrus. Piedalīšanos TV spēlē Kārlis uztver kā jaunu, skaistu pieredzi, kura noteikti noderēs arī turpmāk.
Pēc pamatskolas jaunietis turpinās mācības Smiltenes vidusskolā. Ēnu dienā viņš šogad dosies uz Rīgu ēnot programmētāju. Puisis pagaidām vēl nav pārliecināts, vai tā būs viņa nākotnes profesija. Šobrīd svarīgākais – labi pabeigt pamatskolu, pilnveidot zināšanas visdažādākajās jomās un gan jau laiks visu noliks savās īstajās vietās…

Teksts: Baiba Vahere

Foto: Ilva Dūmiņa, Baiba Vahere