2024. gada 24. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Par 772 381 tūkstošiem eiro 2022. gadā audzis finansējums ES jaunatnes programmām

Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra (JSPA) informē, ka 2022. gadā Eiropas Savienības (ES) programmas Erasmus+” jaunatnes projektiem un programmai “Eiropas Solidaritātes korpussir palielināts finansējums, tāpēc šogad projektu iesniedzēji varēs īstenot vairāk no savām iecerēm. 

  • Programmas “Erasmus+” jaunatnes projektiem šogad ir palielināts finansējums par 14% jeb 617 868 eiro. Lielākais finansējuma pieaugums par 75% ir piešķirts mobilitātes projektiem (jauniešu apmaiņas un jaunatnes darbinieku mobilitātes projektiem) un tāpat 75% finansējuma pieaugums piešķirts jauniešu līdzdalības projektiem. Programmas “Erasmus+” jaunajai aktivitātei – “DiscoverEU” iekļaušanas projektiem – piešķirti 103 169 eiro. “Eiropas Jaunatnes gada” atbalsta aktivitāšu organizēšanai finansējums ir audzis par 7%, sasniedzot 472 164 eiro. 
  • Programmai “Eiropas Solidaritātes korpuss” šogad ir palielināts finansējums par 12% jeb 154 513 eiro. Lielākais pieaugums par 22% piešķirts solidaritātes projektiem, savukārt 11% pieaugums piešķirts brīvprātīgā darba projektiem. Par 7% ir palielināts finansējums atbalsta aktivitātēm, sasniedzot 289 063 eiro.

Vienlaikus JSPA informē, ka 23. februāris – Eiropas Savienības programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” 2022. gada pirmā projektu konkursa termiņš – strauji tuvojas, tāpēc 17.02. plkst. 15:00 – 17:00 potenciālie projektu pieteikumu iesniedzēji varēs noskaidrot pēdējos interesējošos jautājumus un precizēt neskaidrības tiešsaistes konsultācijā “5 minūtes pirms iesniegšanas” (reģistrēšanās līdz konsultācijas sākumam: ej.uz/5-min-pirms).  

 

JSPA projektu iesniedzējiem atgādina, ka par neskaidrībām projektu iesniegšanas gaitā pastāvīgi iespējams konsultēties ar JSPA projektu koordinatoriem, informāciju meklējot vietnē jaunatne.gov.lv/kontakti. Papildus tam JSPA piedāvā noskatīties vebināru par katru projektu veidu, kur atspoguļoti svarīgākie katra projekta aspekti, kā arī parādīts tiešsaistes pieteikuma formu aizpildīšanas process. 

  • Erasmus+ Info dienas 2022: Jauniešu apmaiņas projekti (pieejams: ej.uz/gwci). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/317f).
  • Erasmus+ Info dienas 2022: Jaunatnes līdzdalības projekti (pieejams: ej.uz/7kxp). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/hckg).
  • Erasmus+ Info dienas 2022: Jaunatnes darbinieku mobilitātes projekti (pieejams: ej.uz/g35o ). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/ek9s).
  • Info dienas 2022: Brīvprātīgā darba projekti (pieejams: ej.uz/fw7w). 
  • Info dienas 2022: Solidaritātes projekti (pieejams: ej.uz/vyar). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/3rcd).
  • Kvalitātes zīmes pieteikuma aizpildīšana (pieejams: ej.uz/7sh4). 
  • Maza mēroga partnerības projektu pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/gyjp).
  • Sadarbības partnerības projektu pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/me74).

Par JSPA

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir Izglītības un zinātnes ministres pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību.JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”, Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem “Eurodesk”, “eTwinning”, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Gailīte
JSPA Komunikācijas daļas vecākā referente
e-pasts: [email protected]
t. +371 67356251