2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Palsmanes pamatskolas skolnieka Rūdolfa Indrēvica radītā svētku uzruna 18. novembrī būs skatāma Latvijas televīzijā!

Valsts prezidenta kancelejas izsludinātajā konkursā 5.–12. klašu skolēniem – iztēlojies sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavo uzrunu tautai Latvijas 103. dzimšanas dienā par tematu “Es – Latvijas nākotnes veidotājs”. Rūdolfs iekļuva laureātu vidū. Viņa runa izskanēs arī tradicionālajā svētku koncertā, kas būs skatāms Latvijas Televīzijas kanālos LTV1 un VISIEM LTV plkst. 18.00!

Šogad 151 skolēns iejutās Valsts prezidenta amatā un radīja savu 18. novembra svētku uzrunu. Sešu konkursa laureātu vidū ir arī mūsu skolas 8. klases skolnieks Rūdolfs Indrēvics.
Konkursā iesniegtos darbus izvērtēja Valsts prezidents Egils Levits un Valsts prezidenta kancelejas Darbu vērtēšanas komisija: Latvijas ANO Jauniešu delegāte Natālija Knipše; Valsts prezidenta padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga; Valsts prezidenta padomnieks tiesību politikas jautājumos Jānis Pleps; Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Rudīte Meņģelsone; Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece administratīvajos jautājumos Ramona Umblija. Konkursa mērķis ir veicināt jaunās paaudzes kritisko domāšanu, pilsonisko apziņu, izpratni par vienlīdzību sabiedrībā un patriotiskumu, vienlaikus arī interesi par Latvijas valstiskumu un Valsts prezidenta institūciju.
Rūdolfam būs iespēja arī tikties ar Valsts prezidentu un apmeklēt Valsts prezidenta rezidenci – Rīgas pili, līdzko to atļaus darīt epidemioloģiskā situācija.
Paldies skolotājai V. Būdai un Rūdolfa ģimenei par atbalstu!

Lai gaiši un piepildīti Latvijas valsts svētki!

Informāciju sagatavoja,
Ilva Pētersone
Palsmanes pamatskolas skolotāja