2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Olimpiskā diena un citi jaunumi

Saulainais pavasara rīts 22. aprīlī atnesa sportisku rosību Smiltenes pilsētas PII “Pīlādzītis”. Jau no agra rīta mūsu aktīvā sporta skolotāja Inguna Slapjuma sparīgi rosījās sporta laukumā un pagalmā, lai sagatavotu sporta aktivitātes gaidāmajai Olimpiskajai dienai. Sporta skolotāja Ieva Klāva – Bunga gatavoja sportiskas stafetes teritorijā apkārt izglītības iestādei mazajiem sportistiem. Tad pagalmā ieradās Sporta skolas direktors Ivars Joksts ar basketbolistu Ilvaru Jokstu un basketbola treneri Andri Jaunzemu un lielo basketbola grozu. Skanot sportiskiem ritmiem un bērnu čalām sporta diena varēja sākties, to krāšņāku darīja mūsu aktīvo sporta skolotāju tēli  Skudra –Selga un Taurenis – Teodors, kuri uzrunāja bērnus un viesus iesaistot aktīvā darbībā. Basketbola spēle un dažādas darbības ar bumbu- dribls, saspēle, grozā mešana piesaistīja mazo “Pīlādzēnu” uzmanību. Viņi uzrunāti labprāt piedalījās bumbas mešanā grozā ar labiem panākumiem. Arī dažas sportiskākās skolotājas ieskaitījās minētajā aktivitātē. Tā darbojoties bija pienācis jau plkst. 10.00  un visi Olimpiskās dienas dalībnieki  sarosījās Vislatvijas rīta vingrošanai. Atskanot dziesmas vārdiem:

Celties, stiepties, skriet un līst,

kā lai visu atceras,

palēciens un kūlenis

žigli jāiegaumē tas…

vingrošana varēja sākties, jo grupās vingrojumi bija apgūti. Pēc aktīvās vingrošanas pie mums kā pārsteigums bērniem, ieradās mūsu iestādes audzēkne no “Ezēnu” grupas Sabīne Šteinberga ar BMX riteni un pilnā BMX sportistes tērpā. Viņu pavadīja viņas mamma un BMX treneris Auga Renārs, populārais BMX braucējs un bobslejists Helvijs Babris, kā arī Smiltenes novada Sporta pārvaldes vadītājs Matīss Mežulis. Helvijs un Sabīne veica paraugdemonstrējumus ar velosipēdu, kas ļoti patika pirmsskolas audzēkņiem, kuri bija īpaši ieinteresēti un gatavi iesaistīties redzētajā sporta veidā, jo izrādīja interesi jautājot, kur var pieteikties, lai varētu tā iemācīties braukt ar riteni un “taisīt” trikus. Pēc sarunām ar sportistiem un fotografēšanās visi devās uz sporta laukumu, lai iesaistoties sporta aktivitātēs. Sportisti saņēma ”zelta medaļas” par aktīvu dalību Olimpiskajā dienā. Paldies visiem aktīvajiem dalībniekiem, kuri iesaistījās  Olimpiskā mēneša “100 gadi sportiņā” pasākumos un organizētājiem.

Mūsu iestādē maija mēnesis ir pasākumiem bagāts, jo pēc ilgāka laika durvis ir atvērtas arī vecākiem, un visu grupiņu bērni gatavojas “Mātes dienai”, kur klātienē varēs piedalīties arī vecāki un viņi būs īpaši gaidīti. Svētku pasākumi būs laika posmā no  5. līdz 19.maijam.  Bērni ar savām skolotājām ir sagatavojuši dejas, dziesmas, dzejoļus un arī kaut ko īpašu ar ko iepriecināt savus vecākus.

Šajā gadā uz skolu dosies triju sagatavošanas grupu bērni, kuri priecīgi kopā ar saviem vecākiem svinēs savus izlaidumus: 25. maijā 13. grupa “Lapsēni”, 26.maijā 6. grupa “Vāverēni” un 27. maijā  8. grupa ”Ezēni”, bet tas vēl nav viss.

30. maijā PII “Pīlādzītis” svinēs savu 14 gadu dzimšanas dienu, kura būs bagāta ar dažādām aktivitātēm, bet pats lielākais pārsteigums mazajiem skatītājiem būs mūsu iestādes skolotāju teātra trupas jaunās lugas “Vecmāmiņas acenītes” pirmizrāde.

Saulainu, priecīgu un jautru vasaru vēlot –

Smiltenes pilsētas PII “Pīlādzītis”

izglītības metodiķe Anda Dinga