2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Oktobra mēnesis Palsmanes pirmsskolas saimē

Ar apaļiem āboliem un ķirbjiem, ar zaļganbrūniem kastanīšu ezīšiem un krāsainām rudens lapām oktobra mēnesis iesoļojis Palsmanes pagasta pirmsskolā. Mēneša sākumā pie “Bitītes” un “Saulītes” grupu bērniem ciemojās Smiltenes folkloras kopas „Rudzupuķe” vadītāja Līga Krūmiņa – Krīgere ar programmu’’ Noķersim Jumi”, kurā izdziedāja latviešu tautas dziesmas, atcerējās zināmas un piemirstas rotaļas un spēles, kuras saistās ar rudens ieražām.

Mēneša viducis tika veltīts sportiņam, jo  iestādē norisinājās Latvijas veselības sporta nedēļa „Kopā jautrāk”, kuras ietvaros visu grupiņu bērni pildija dažādus uzdevumus, ieguva informāciju par to ka, sportošana ikdienā ir vienkāršākais veids, kā parūpēties par savu veselību. Pat mazi kustību ieradumi un ikdienišķa pastaiga uz PII, var būt efektīva. Piektdienu veltijām veselīgam uzturam, tāpēc tika sarūpēti dārzeņi un augļi, lai pagatavotu sev veselīgas uzkodas. Bērniem ir prieks par paveikto, kā arī  ir gandarīti par, svaigā gaisā pavadītām sportiskajām aktivitātēm.

Īpaša diena bija 20. oktobris, kad iestādē ieradās vides sargs un draugs – Cūkmens, lai uzdotu jaunus darbiņus un pastāstītu bērniem, kas jauns mežā.

Mēneša nogalē “Saulītes” grupas bērni devās izpētes braucienā uz Daibi, Skudras Urdas gudro māju, kur iepazina atkritumu apsaimniekošanas poligonu un  piedalījās radošā aktivitātē- veidoja interesantas  rotaļlietas.

 Viena diena iestādē tika veltīta Latvijas lielākajai ogai-ķirbim savedot tos izstādē  rudens ratos. Katrā grupiņā notika izglītojoši, atraktīvi un radoši darbiņi, kuros bērni izzināja ķirbi no sēkliņas līdz gardam kārumam.

Lai visiem radošs un svētku gaidās piepildīts, novembra mēnesis!

 

Mērija Zirģele

Palsmanes PII skolotāja