2024. gada 23. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas komandas “Vienkārši vaboles” starti “FIZMIX Eksperimentā”

Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas komanda “Vienkārši Vaboles” AS “Latvenergo” organizētajā erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments” iegūst 5. vietu 37 komandu konkurencē Vidzemē un iespēju startēt klātienē pusfinālā Rīgā.

        AS “Latvenergo” skolēnu erudīcijas konkursu “FIZMIX Eksperiments” 8. un 9. klasēm rīko jau 28 reizi. Konkursa galvenais mērķis ir veicināt interesi par eksaktajām zinātnēm, izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī ieinteresēt nākotnē izvēlēties inženiertehniskās profesijas.

         Komandas dalībnieki februārī un martā pirmdienās  saņēma ekspertu sagatavotus uzdevumus, kas nedēļas laikā jāatrisina vai jāpārbauda eksperimentāli. Aktuāli bija jautājumi par nākotnes – saules un vēja enerģijām, par elektromobiļiem, par lietderīgu enerģijas izmantošanu. Tika iegūtas jaunas zināšanas, apgūtas prasmes veikt neparastus eksperimentus un prieks par rezultātu.

         Konkursa pusfināls un fināls notiks 15.aprīlī, Rīgā “Hanzas peronā”. Pēc konkursa dalībnieki varēs darboties Latvijas Fizikas festivāla aktivitātēs. Vēlēsim veiksmi komandas kapteinei Katrīnai Zariņai, dalībniekiem Martai Kalniņai, Raulam Pakalnam, Emīlam Elvim Krasnojarskim, Megijai Ziemiņai.

Komandas “Vienkārši Vaboles” konsultante skolotāja Sarmīte Granta