2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Novada pirmsskolas un speciālās izglītības iestāžu pedagogi un pedagogu palīgi saņems piemaksu par darbu Covid-19 laikā

Pirmsskolas un speciālās izglītības iestāžu pedagogiem un pedagogu palīgiem tiek izmaksātas vienreizējas piemaksas par darbu klātienē Covid-19 laikā. Kopumā Smiltenes novads ir saņēmis valsts budžeta finansējumu 47 153 eiro apmērā piemaksu izmaksai.  

Finansējums pašvaldībai piešķirts pamatojoties uz 28.01.2021. Ministru kabineta rīkojumu Nr. 56 “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem””. Vienreizēju piemaksu par darbu Covid-19 pandēmijas laikā saņems 32 Smiltenes novada speciālās pamatskolas pedagogi, 95 pirmsskolas izglītības pedagogi un 46 pedagogu palīgi. 

Ārkārtējās situācijas laikā pirmskolas izglītības un speciālās izglītības iestādes turpina darbu klātienē, pedagogi un palīgi šobrīd sniedz neatsveramu atbalstu vecākiem, kuri var turpināt veikt savu darbu. Pedagogiem darbs šī brīža situācijā ir saistīts ar palielinātu darba apjomu – jāveic regulāras dezinfekcijas un jānodrošina pastiprināta epidemioloģisko prasību ievērošanas, nepārtraukti jāpiemērojas darba organizācijas izmaiņām. Tāpat arī pedagoga pašizolācija rada lielāku spriedzi un slodzi pārējiem pedagogiem.

Piemaksas ir jāizmaksā līdz 31.maijam, Smiltenes novadā izmaksāšana sākta jau no 1.marta. Ar Ministru kabineta apstiprinātiem noteikumiem var iepazīties ŠEIT.

 

 

Sagatavoja, Marita Mūze, sabiedrisko attiecību speciāliste