2024. gada 16. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Noslēdzas mācību gads un pusdienu piegādes Smiltenes novada skolēniem

Līdz ar saulainu un siltu laiku noslēdzas līdz šim visizaicinošākais mācību gads kāds jebkad piedzīvots, arī pusdienu piegādes novada skolēniem līdz ar mācību gada noslēgšanos tiek pārtrauktas. Kopumā ēdināšanas pakalpojumu mācību gada laikā izmantoja 1133 skolēni.

Lai arī mācību process norisinājās attālināti, ēdināšanas pakalpojums skolēniem tika nodrošināts, sagatavojot pārtikas pakas, kuru saturs tika īpaši izvērtēts un katrā piegādes reizē atšķīrās, iekļaujot daudzveidīgus pārtikas produktus, tajā skaitā gaļas, miltu un piena produktus, augļus un dārzeņus, kā arī kādu gardumu. Paku satura vērtība tika pielīdzināta brīvpusdienām paredzētajai summai, kas ir 1,42 eiro dienā vienam izglītojamajam.

Ieskaitot pēdējo pārtikas paku piegādi, kopumā šī mācību gada laikā ik nedēļu ir izvadātas pārtikas pakas 14 maršrutos, piegādājot pārtiku 729 Smiltenes un 404 novada teritorijā dzīvojošiem skolēniem.

Noslēdzot mācību gadu, Smiltenes novada pašvaldība saka vissirsnīgāko paldies šoferiem, Saimnieciskās darbības nodaļas puišiem, skolu darbiniekiem un ikvienam, kurš palīdzēja organizēt piegāžu procesu, lai arī attālināto mācību laikā skolēni saņemtu brīvpusdienas.

2020./2021. mācību gads vispārizglītojošo skolu audzēkņiem ir noslēdzies. Paldies visiem skolēniem, skolotājiem un vecākiem par izturību un pacietību, kas ne vienu reizi vien bija nepieciešama, šī mācību gada laikā.

Lai skolēniem brīnišķīgs mācību gada noslēgums, piedzīvojumiem bagāta un saulaina vasara!

 

Linda Beitika,

Sabiedrisko attiecību speciāliste