2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Nopelna visam kursam izglītojošas CSDD aktivitātes

Smiltenes tehnikuma 3.veterinārmedicīnas kursa audzēkne Veronika Nosova CSDD rīkotajā konkursā “Gada jaunais autovadītājs” 2900 skolēnu konkurencē iekļuva 30 labāko vidū un nopelnīja savam kursam projekta “Gada jaunais autovadītājs” pārstāvju lekciju par satiksmes drošību, kā arī iespēju izmēģināt reibuma brilles un auto apgāšanās stendu (avārijas imitāciju).

Konkursā “Gada jaunais autovadītājs” piedalījās arī Veronikas kursabiedrenes Viktorija Lūse un Megija Podberjozkina. Veronikai un Viktorijai jau ir B kategorijas autovadītāja tiesības un abas ir jaunās autovadītājas. Megija vēl mācās, lai nokārtotu eksāmenu autovadītāja apliecības saņemšanai. Jaunietes par konkursu izlasījušas e – klasē un nolēmušas – būtu jauki, ja izdotos nopelnīt visam kursam iespēju izmēģināt minētās projekta aktivitātes.  Lai šī iecere piepildītos, konkursā vajadzēja piedalīties vismaz trīs jauniešiem no kursa.

Skatoties, ar kādu aizrautību visi izmantoja reibuma brilles un arī auto apgāšanās stendu, nav šaubu – projekta “Gada jaunais autovadītājs” mērķis sasniegts – jauniešiem ir interese gan par satiksmes drošību, gan par uzvedības kultūru uz ceļa. Ja kādam vēl par kādu jautājumu bija šaubas, tad reibuma brilles un piedalīšanās imitētajā autoavārijā, tās izkliedēja – dzīvē ko tādu negribētu piedzīvot neviens…

Projekta pārstāvji jauniešus informēja par jauno autovadītāju biežāk pieļautajām kļūdām, pastāstīja kam, iegūstot autovadītāja apliecību, sākumā uz ceļa jāpievērš īpaša uzmanība, kā arī informēja par sodiem, kas sagaida, nonākot konfliktā ar likumu.

Baiba Vahere