2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Nākamais automehāniķis Inguss Vilemsons

4.automehāniķu kursa audzēknis Inguss Vilemsons jūnijā pārstāvēs Smiltenes tehnikumu profesionālās meistarības konkursa “Young Car Mechanic 2021” finālā. Viņš ir savas dzimtās zemes patriots un pēc skolas beigšanas vēlas dzīvot un strādāt Latvijā.

Ingusa profesionālajā izaugsmē daudz devusi prakse Austrijā (ar “Erasmus+” projekta atbalstu) un tepat dzimtajā Virešu pagastā. “Automašīnu izplatītājservisā “Eisner auto” Austrijā, kur ar projekta “Erasmus+” atbalstu praksē biju pēc 3.kursa, papildināju zināšanas par Opel un Mazda markas automobiļiem un nostiprināju angļu valodas zināšanas,” stāsta Inguss. “Par prakses laikā nopelnīto naudu nopirku savu pirmo auto – Audi 80. Tehnikumā un praksē iegūtās zināšanas noder, lai pats varētu to uzturēt kārtībā un labot. Arī otrajā praksē plānoju braukt uz ārzemēm, bet sākās pandēmija. Servisā SIA “Andruks” Virešos strādāju pie zinoša automehāniķa Andra Gavara, kas man arī ļoti daudz iemācīja.” Andris Gavars ir Smiltenes 29.profesionāli tehniskās skolas (tagad – Smiltenes tehnikums) absolvents. “Centīgs un kārtīgs jaunietis,” viņš saka par Ingusu. “Automehāniķa profesijā ļoti liela nozīme ir praktiskajai pieredzei. Jaunībā ar puišiem daudz laika pavadījām, strādājot. Vissvarīgākā ir tieši praktiskā apmācība.”

“Kluss, zinošs un mērķtiecīgs jaunietis,” Ingusu raksturo kursa audzinātājs Guntars Mednis.

Pēc tehnikuma beigšanas Inguss domā vai nu pieteikties darbā kādā autoservisā vai arī kopā ar savējiem saimniekot ģimenes saimniecībā, kur audzē zemenes, avenes, krūmmellenes un cidonijas.

Brīvajā laikā viņam patīk turpat pie mājas izbraukt kādu līkumu ar savu veco mocīti.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva