2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Mazie Karoga svētki

Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskola šajā mācību gadā glabā Cēsu pulka Skolnieku rotas piemiņas karogu.

5.aprīlī 9.klases skolnieces Marta Kalniņa un Katrīna Zariņa prezentēja Skolnieku rotas Piemiņas karoga komisijai mūsu veikumu patriotiskajā un pilsoniskajā audzināšanā. Komisijai savus pētījumus demonstrēja arī Nora Mūrniece par Vilku dzimtas likteņiem un Katrīna Zariņa par sava vecvectēva Olafa Liepiņa dzīves līkločiem. Meitenes saņēma ļoti atzinīgus vārdus par saviem pētījumiem, kā arī pozitīvi tika novērtēts mūsu veikums patriotiskajā un pilsoniskajā audzināšanā.

Savukārt 14.aprīlī mēs svinējām mazos Karoga svētkus, piedaloties konkursā par godu Skolnieku rotai. Konkurss bija divām klašu  grupām: 1.-4.klasei un 6.-9.klasei. Konkursu veidoja četri uzdevumi. Skolēniem vajadzēja parādīt savas zināšanas par Cēsu kaujām, Skolnieku rotu, karogu, pieminekli. Mūzikas skolotāja izveidoja uzdevumus  par himnu. Vizuālās mākslas skolotājas lika skolēniem salikt attēlu –  puzli par Skolnieku rotas karogu uz ātrumu, un sporta zālē skolēniem bija jāparāda savas ierindas mācības prasmes.

Sacensība starp klasēm izvērtās sīva, jo kopējie rezultāti bija blīvi. Paldies skolotājiem par uzdevumu gatavošanu un skolēniem par aktīvu piedalīšanos!

4.maijā Alūksnē notiks mūsu Bruņoto spēku parāde, dažādi karavīru demonstrējumi, kā arī svinīgais pasākums, kad mūsu skola Skolnieku rotas Piemiņas karogu nodos Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijai.

Vēstures skolotāja Līga Bukovska