2024. gada 23. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Mārtiņdiena

7.novembrī Smiltenes vidusskolas pirmsskolas “Mārīšu” un “Pūcīšu” grupas bērni kopīgi atzīmēja Mārtiņdienu. Lai vārti no rudens uz ziemu tiktu atvērti skanīgi, bērni gāja rotaļās, dziedāja dziesmas par Mārtiņiem, minēja dažādas mīklas un, protams, neizpalika arī skanīgās latviešu tautas dziesmas par Mārtiņiem, ar kurām dalījās “Mārīšu” grupas bērni. Savukārt mazie “Pūcīšu” grupas bērni arī drosmīgi iesaistījās aktivitātēs un rotaļās, iejūtoties dažādu dzīvnieku tēlos.
Noslēgumā visi vienotā aplī, rokās sadevušies, mūzikas skolotājas Līgas Osmas iedvesmoti, nodziedāja dziesmu “Pie Dieviņa gari galdi”. Kā jau svētkos, notika cienāšanās ar Mārtiņdienas tradicionāliem ēdieniem – zirņiem, pīrādziņiem, āboliem u.c. gardumiem.
Neizpalika arī iespēja redzēt dzīvē Mārtiņdienas galveno simbolu – gaili. “Mārīšu” grupas bērni, dodoties pastaigā, iegriezās skolotājas palīga – auklītes Inetas Dišleres mājā, kur pie kūtiņas cēli ar savām dāmām – vistiņām, grozījās skaistais gailis. Bērni izrādīja sajūsmu to ieraugot, jo ne visiem bērniem ir iespēja to dzīvē apskatīt. Par jaukiem svētkiem bērniem gādāja “Mārīšu” grupas skolotājas Dace Matisone, Mairita Belorazeviča un auklīte Ineta Dišlere, “Pūcīšu” grupas skolotājas Anžela Mālkalne, Marta Dreimane un auklīte Gunita Namniece.
Savukārt 1. klases audzinātāja Sintija Grišjāne stāsta: “8. novembra rīts Rīgas ielas 1.a un 1.b klases bērniem bija īpašs, jo šajā rītā klasē satikās dažādi zvēriņi: lāči, gaiļi, vāveres, lapsas, peles, kaķi, suņi, bites un citi zvēri, lai kopīgi sagaidītu Mārtiņdienu. Devāmies kopīgās rotaļās, minējām mīklas un dziedājām. Vislielāko paldies gribam teikt mūsu vecākiem, kas mums palīdzēja sarūpēt ļoti skaistās maskas. Kā arī liels paldies mūsu lieliskajai mūzikas skolotājai Līgai Osmai.”

Vita Leite

[Best_Wordpress_Gallery id=”57″ gal_title=”Mārtiņi”]