2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Marta Rabāce uzaicināta uz latviešu valodas un literatūras valsts olimpiādi

Smiltenes vidusskolas 12.a klases skolniece Marta Rabāce uzaicināta piedalīties Latviešu valodas un literatūras valsts olimpiādē, kas notiks 6.martā. Apsveicam un no sirds priecājamies par Martas panākumiem!

“Latviešu valodas un literatūras olimpiādēs piedalos jau vairākus gadus, bet uz valsts olimpiādi tieku pirmo reizi! Par to, protams, patiess prieks un vislielākais paldies skolotājai Valdai Cirītei, kura mani ļoti atbalstīja un vienmēr ir gatava ziedot savu laiku, lai palīdzētu,” uzzinot par negaidītajiem panākumiem saka Marta Rābace.

“Olimpiāde notika tiešsaistē un zināmā mērā tas pat atviegloja, jo savā vidē jutos brīvāk. Uzdevumu pildīšana aizņēma tikpat ilgu laiku kā tas bija klātienē. Lielākais izaicinājums bija sacerējums, jo nekad jau nevar zināt, kādus tematus piedāvās. Bet man laimējās! Varēju rakstīt par dzejnieku Juri Kronbergu.

Martas Rabāces mīļākie mācību priekšmeti ir latviešu valoda, literatūra un bioloģija. Pēc vidusskolas viņa plāno doties uz Rīgas Stradiņa universitāti studēt medicīnu.

Brīvajā laikā Marta labprāt lasa grāmatas, zīmē un gatavo ēst. Sestdienās un svētdienās viņa parasti pārsteidz savus mīļos ar kādu pašas gatavotu kārumu. Martai patīk sagādāt citiem prieku un šobrīt viņai īpaši svarīgi, lai visi būtu veseli un laimīgi. “Vēl mani iespaido konkurence. Tās dēļ gribas pacensties un izdarīt labāk…”

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva