2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Likumi.lv aicina izmantot Ceļu satiksmes noteikumu jauno iespēju

Jaunā mācību gada sākumā lieliem un maziem satiksmes dalībniekiem īpaši aktuāls ir satiksmes drošības jautājums. Gādājot par Ceļu satiksmes noteikumu lietojamību, “Latvijas Vēstnesis” vietnē Likumi.lv publiskojis visiem satiksmes dalībniekiem –  gājējiem, pasažieriem, transporta līdzekļa vadītājiem – noderīgu iespēju.

Šobrīd Latvijā ir 316 ceļa zīmes un 59 ceļu apzīmējumi, ko nosaka Ceļu satiksmes noteikumi. Tie stājās spēkā 2016. gada 1. janvārī, nomainot iepriekšējos, un līdz šim tajos veikti trīs grozījumi.

“No 2019. gada septembra Ceļu satiksmes noteikumi, kas pieejami vietnē Likumi.lv, papildināti ar jaunu iespēju – ceļa zīmju un ceļa apzīmējumu attēli izvietoti uzreiz pie punktiem, kuros tie minēti,” skaidro oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Oficiālo publikāciju departamenta direktore Inese Luste.

Tiesību aktu rīku joslā izvietota ikona – ceļa zīmes simbols, ar kuru jauno iespēju var atslēgt un ieslēgt. Jaunā iespēja var būt noderīga dažādās dzīves situācijās, arī tad, kad satiksmes dalībnieks vēlas operatīvi, izmantojot viedtālruni, pārliecināties par savām zināšanām un pārbaudīt CSN noteiktās ceļa zīmes vai ceļu apzīmējuma nozīmes.

Ceļu satiksmes noteikumi:

  1. https://likumi.lv/ta/id/274865
  2. mobilā versija: https://m.likumi.lv/doc.php?id=274865
  3. videogids: https://youtu.be/YHDlPbjHAxg

Vietnē likumi.lv Ceļu satiksmes noteikumi (CSN) ir visvairāk skatīto tiesību aktu sarakstā starp pirmajiem trīsdesmit. Piemēram, 2018. gadā noteikumi atvērti 250 000* reižu, no kurām aptuveni trešā daļā gadījumu – 80 000 skatījumu – lietotāji izmantojuši mobilo ierīci (tālruni vai planšeti).

Vietnē likumi.lv visi tiesību akti, arī Ceļu satiksmes noteikumi, vienmēr ir pieejami spēkā esošajā redakcijā (papildināti ar jaunākajiem grozījumiem). Interesenti, izmantojot autorizēto lietotāju personalizētās iespējas, var pierakstīties uz konkrēta tiesību aktu, arī CSN, izmaiņām.

* 2018. gadā reģistrēto skatījumu skaits. Avots: Google Analytics

Par Likumi.lv

Likumi.lv ir tiesību aktu vietne, kurā tiek nodrošināta brīva piekļuve Latvijas Republikas tiesību aktiem. Likumi.lv ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

 

Kellija Dadzīte 

Oficiālā izdevēja „Latvijas Vēstnesis”

Sabiedrisko attiecību speciāliste