2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Launkalnes pagastā notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes mācības

No 8. līdz 9. februārim Smiltenes novada Launkalnes pagastā norisināsies Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes militārās mācības.

Militāro mācību laikā Launkalnes pagasta teritorijā pārvietosies militārā tehnika un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Pārvietošanās maršruti plānoti tā, lai pēc iespējas mazāk traucētu satiksmi un vietējos iedzīvotājus. Mācību ietvaros diennakts gaišajā laikā iespējami īslaicīgi trokšņi.

Mācību laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot zemessargu pārvietošanos Launkalnes pagastā un ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde dibināta 1992. gada 30. jūnijā, tās pakļautībā ir četri kājnieku bataljoni un viens inženiertehniskais bataljons. Brigādes komandieris kopš 2017.gada 21.februāra ir pulkvedis Mareks Ozoliņš.

Zemessardzē uzņem 18–55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811.

 

 

Informāciju sagatavoja

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Laima Ķevere