2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Latvijas tautsaimniecībā vajadzīgi jaunie speciālisti

Smiltenes tehnikumam ir tā laime svinēt izlaidumu arī rudenī! 25.oktobrī profesionālo izglītību apstiprinošus dokumentus saņēma vidusskolas un neklātienes veterinārmedicīnas, vidusskolas hidrobūvniecības, transporta un lopkopības kursu audzēkņi.

Zinoši un apsviedīgi jaunie veterinārārsta asistenti, lopkopības tehniķi, hidrobūvju būvtehniķi un celtniecības un ceļu būves mašīnu mehāniķi.

“Cilvēka dzīve pielīdzināma ceļam,” klātesošos uzrunāja skolas kultūras dzīves organizatore Anita Bērziņa. “Mēs visu laiku cenšamies sasniegt kādu mērķi, bet to var izdarīt tikai pamazām. Atbrīvojoties no šķēršļiem, kas ceļā. Kādam varbūt nepieciešama klusa saruna ar savu sirdsapziņu…
Tikt pie iecerētā nemaz nav tik viegli, kā reizēm tas šķiet pirmajā brīdī. Sasniedzot vienu mērķi, rodas nākamie, ko cilvēks atkal cenšas piepildīt. Un tā visu mūžu…”

Mūsu absolventi. Viņus visus vieno tehnikuma žetons un kopīgi pavadītais laiks. Viņiem vien zināmie prieki un bēdas. Prasme, vienam otru atbalstot pārvarēt grūtības, lai piedzīvotu šo brīdi.
Taču tās, balto un rudenīgi košo ziedu smaržā jau sen aizmirsušās. Priekšā jauns ceļš, sapņi un cerības.

Šis izlaidums Smiltenes tehnikuma vēsturē iegāja kā īpašs ar to, ka pirmoreiz pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas izglītību apstiprinošu dokumentu saņēma darba tirgū tik vajadzīgie hidrobūvju būvtehniķi un lopkopības tehniķi.

Laimīgu ceļavēju! Uz tikšanos skolas salidojumā!

Teksts: Baiba Vahere, foto: Guntis Viļums

Foto GALERIJA