2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Kristiāna Kļaviņa un Jasmīna Pakalne uzaicinātas uz Valsts matemātikas olimpiādes 3.posmu!

Smiltenes vidusskolas 11. klases skolniece Kristiāna Kļaviņa un 9. d klases skolniece Jasmīna Pakalne uzaicinātas uz Valsts matemātikas olimpiādes trešo – noslēdzošo posmu, kur sacentīsies gudrākie no gudrākajiem! Paldies Kristiānai un Jasmīnai, kā arī viņu skolotājiem – Sandrai Pakulei,  Montai Konstantei un Mārtiņam Bērziņam par jauniešu izaugsmē ieguldīto darbu!

Gan Kristiānas, gan Jasmīnais sasniegtais ļāvis Smiltenes vidusskolas vārdam vairākkārt izskanēt visā Latvijā un arī ārpus tās.

Kristiānai matemātika labi padevusies jau no 1. klases. Jasmīnu šis mācību priekšmets vairāk ieinteresējis pēdējos gados. Abas Valsts matemātikas olimpiādēs piedalījušās vairākkārt un atzīst, ka šogad lielākais izaicinājums bijusi tematu daudzveidība. “Šis tas no agrāk mācītā jau bija piemirsies,” stāsta Kristiāna. Viņai vēl priekšā latviešu valodas olimpiāde, bet ar skolotāju Sandru Pakuli jau sarunāts, ka pēc tās sāksies intensīva rēķināšana. Vēl Kristiāna apmeklē padziļinātās matemātikas nodarbības, kuras vada skolotājs Mārtiņš Bērziņš. ”Šobrīd tas notiek tā – skolotājs uzdod dažādus interesantus uzdevumus, mēs tos patstāvīgi risinām un pēc tam kopā pārrunājam.”

Kristiāna neplāno savu nākotni saistīt ar matemātiku, bet piedalīšanas olimpiādēs – tā  ir iespēja pārbaudīt zināšanas un uzzināt daudz jauna.

Arī Jasmīna iespēju piedalīties Valsts matemātikas olimpiādes noslēdzošajā posmā uztver kā jauku izaicinājumu, pārbaudījumu savai varēšanai. “Matemātikas stundās man visvairāk patīk dažādi nestandarta uzdevumi – ir tik interesanti soli pa solim nonākt līdz atrisinājumam,” saka Jasmīna. “Šogad olimpiādes tēma bija tik vispārīga, ka patiesībā tai sagatavoties nemaz nebija iespējams. Uzdevumu patiesi bija ļoti dažādi. Tuvākajā laikā došos pie skolotājas Montas Konstantes un sāksim gatavoties 3.posmam.”

Kristiāna un Jasmīna par saviem matemātikas skolotājiem saka: “Pie viņiem var griezties jebkurā laikā un ar jebkuru neskaidro jautājumu. Liels, liels paldies viņiem par to!”

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva