2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Kristapam Kažuro – trešās pakāpes diploms!

Smiltenes vidusskolas 11.a klases skolēns Kristaps Kažuro Latvijas skolēnu 44. zinātniskās pētniecības darbu konferencē ar pētījumu “Uz mikrokontroliera plates “Arduino” bāzes veidotu viedās mājas elementu ietekme uz elektroenerģijas patēriņu” ieguvis 3.pakāpes diplomu! Jaunietis par ieguldīto darbu inženierzinātņu un tehnoloģiju nozarē darbu saņēmis arī specbalvu no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) – budžeta vietu RTU atbilstoši īpašajiem noteikumiem. Apsveicam un no sirds lepojamies! Sirsnīgs paldies par atbalstu arī Kristapa skolotājam Andrejam Miķim!

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju konference pirmoreiz norisinājās attālināti. “Skolēni darbu prezentācijas iesūtīja video formātā, kā arī iesaistījās tiešsaistes diskusijās ar vērtēšanas komisijām. Vērtēšanas komisija valsts posma laikā izvērtēja skolēnu rakstiskos darbus un vizualizācijas, noskatījās video prezentācijas, bet pēc tam veiksmīgi iesaistījās diskusijās ar ikvienu konferences dalībnieku, izmantojot attālinātās komunikācijas formas,“ informē Valsts izglītības satura centra pārstāve Agnese Reitere. “Valsts posmam šogad tika izvirzīti 580 skolēnu 478 zinātniskās pētniecības darbi no 121 izglītības iestādes. Godalgoti tika 216 darbi, kurus prezentēja 266 skolēni. No tiem pirmās pakāpes diplomus ieguva 49 darbi, otrās pakāpes diplomus ieguva 64 darbi, bet trešās pakāpes diplomus – 103 darbi.”

Latvijas skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konferencē Smiltenes vidusskolu ar saviem pētījumiem vēl pārstāvēja Elīza Daktere un Marta Rabāce (darba vadītāja- skolotāja Anna Lavrinoviča), Ance Marta Zvejniece un Martas Dūles (darba vadītāja –  skolotāja Lāsma Rābante). Paldies par ieguldīto darbu arī viņām!

Baiba Vahere