2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Krāsu dienas Smiltenes vidusskolā

“4. maijā svinējām mūsu Latvijas īpašo dienu. Kādēļ gan visu nedēļu nepavadīt svētku noskaņā?”  tā retoriski vaicāja Smiltenes vidusskolas  līdzpārvalde.

No 5. līdz 8. maijam Smiltenes vidusskolā 6.  – 8. klasēm tika organizētas Krāsu dienas, un maija pirmā nedēļa paskrēja dzīvespriecīga un jautra.

Katra diena tika veltīta kādai krāsai, to atspoguļojot savā apģērbā. Tāpat skolēni domāja par mums visiem kopīgajām vērtībām, izvēloties fotogrāfijā iemūžināt kādu simbolu, kas mums stāsta par kādu no vērtībām.

Šajā nedēļā katru dienu kādā no Zoom vai Google meet stundām skolēni izveidoja ekrānšāviņu, kurā redzami  atbilstoši saposušies Krāsu dienām.

  1. maijs  BALTĀ diena!

Katra klase uzvilka ko baltu un turēja rokās priekšmetu vai lietu, kas saistās ar mūsu dzimteni!

  1. maijs – ZAĻĀ diena!

Skolēni uzvilka ko zaļu, un turēja rokās kaut ko, kas simbolizē Latvijas brīnišķīgo dabu.

  1. maijs – SARKANBRŪNĀ diena!

Šī ir Latvijas karoga krāsas diena. Klašu kolektīvi izvēlējās priekšmetu, kas simbolizē vai kur redzami Latvju raksti un/vai zīmes, varbūt krūzīte vai grāmatzīme..

  1. maijs – DZELTENĀ diena!

Tuvojas vasara, lai šī ir dzīvesprieka, optimisma  un smieklu diena! Visi uzvilka ko dzeltenu un lai klases bildē ir redzams tas, kas saistās ar prieku!

Līdzpārvaldei bija īpašs prieks, ka šo akciju atbalstīja un tajā iesaistījās arī 11. klases skolēni!

Kā atzina skolēni, krāsu dienas patiesi ienesa krāsainību un dzīvesprieku, bija interesanti domāt, ko uzvilkt, kādus simbolus izvēlēties. Tas arī stiprināja klases vienotības garu, kas šajā laikā ir it īpaši svarīgi.

Paldies visiem skolēniem un skolotājiem par iesaistīšanos šajā pasākumā!

Smiltenes vidusskolas līdzpārvalde