2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Konference “Rosinātava 2023”

Smiltenes vidusskolas pašpārvaldes dalībnieces un pašpārvaldes koordinatore 3. februārī piedalījās neformālajā konferencē “Rosinātava 2023”, kas norisinājās Ogres novada Kultūras centrā.  Šogad Rosinātavas tēma – “Par draugiem un asarām, par smiekliem un vasarām”.

Iedvesmojošie stāsti un aktivitātes patiesi rosināja un sniedza iespēju rasties jaunām idejām, ko nākotnē īstenot pašpārvaldes darbā, padarot skolas dzīvi vēl daudzpusīgāku un veicinot skolēnu līdzdalību skolas un visas sabiedrības procesos.

Viena no jauniešu konferences lielākajām vērtībām ir gūtās atziņas par jauniešu dzīvē tik ļoti aktuālām tēmām, piemēram, no kā tu esi gatavs atteikties, lai ko sasniegtu,  kas ir tās lietas un procesi, ko tu dzīvē negribi nokavēt, kā saprast savu ceļu un mērķi.

Ulla Zirne, sociālo tīklu mārketinga satura producente un vadītāja, bijusī kamaniņu braucēja, aicināja domāt un diskutēt par to, kā paplašināt savu skatījumu, kādēļ savā dzīvē  ir vērts ieaicināt dažādību, kā radīt stratēģiju mērķu sasniegšanai. Viena no Ullas uzrunājošākajām atziņām: “Tu esi Tava pieredze”.

Jānis Pētersons, grupas “Citi zēni” solists, Lota Ulmane, “Pieci.lv” Rīta Radio vadītāja, Aiga Baikova, “Air Production” vadītāja, sarunājas par to, vai ir vērts teikt “jā” izaicinājumiem.

Liene Valdmane, “Eiropas Savienības mājas” izglītības eksperte, rosināja domāt par to, kā veidojas mūsu un visas sabiedrības viedoklis, kas un kā to ietekmē. Kā nepakļauties svešām motivācijām, kādēļ ir svarīgi neaizmirst analizēt visu apkārt notiekošo un vienmēr novērtēt zināšanu sniegto spēku.

Toms Grēviņš, labdarības maratona “Dod pieci” idejas autors, un Nikola Kovaļevska, “Turības” studējošo pašpārvaldes Goda biedrs,  sarunājās par labdarības nozīmi viņu un visas sabiedrības dzīvē.

Zeļģis, jaunais hiphopa mākslinieks un reperis, dalījās savā personīgajā stāstā par to, kā atrast savu aicinājumu un gūt iedvesmu, lai radītu.

Kalvis Troska, balvas “Gada komiķis 2022” ieguvējs, demonstrēja tehniku, kā radīt jokus visiem kopā.

Šāda veida pasākumi mudina uzdot jautājumus sev pašam, kā pilnveidot savu dzīvi un to virzīt vēlamā virzienā. Iespējams, ka tieši tad  paveras ceļš, kas citos apstākļos paliktu neizgaismots un nepamanīts.

Smiltenes vidusskolas pašpārvaldes koordinatore Aiga Sorokina