2024. gada 18. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Koncerts un izstāde “Švīk, švāk, zaķi nāk!” Gaujienas mūzikas un mākslas skolā

Švīk, švāk, zaķi nāk!
Vakardien , 28. marta pēcpusdienā, uz koncertu Gaujienas mūzikas un mākslas skolā bija sanākuši gana daudz klausītāju. Gan izstādē , gan zālē, varēja daudz ko uzzināt par zaķi, kas dēvēts gan par garausi, ļipasti, zaķpastalu, zaķēnu un citos neierastos vārdos.
Koncerta klausītāji varēja just līdz Leonarda Lazdiņa dziesmā atainotajam “ Bailīgajam zaķim”, doties līdz Enijas Bitnieces solo dziesmā parādītajam “ Zaķim brīvdienās” vai draiski rotaļāties kopā ar Melisas Keitas Graudiņas “Saules zaķēnu”.
“Garauša ceļojumā” mūs līdz paņēma Oskars Ozoliņš, bet Madara Kuzmina liegi iešūpoja ar savu dziedājumu “ Zaķi šūpolēs”.
Kas gan tas bija par zaķu skrējienu, visi draugi- eži , vāverēni un pat draiskie pērtiķīši kopīgi dziedāja “ Zaķi dejo ” un noslēgumā apvienojās  ” Šajā raibā pasaulē”, kur viss ir iespējams , katrs notikums savā vietā un savā laikā.
Paldies “Zaķēnu skolmeistarei “ Inesei Lečmanei par pasākuma iniciatīvu un koncerta vadīšanu, kā arī dziedošo zaķēnu sagatavošanu koncertam. Paldies klavierskolotājai Lāsmai Cunskai par audzēkņu sagatavošanu koncertam un koncertmeistarei Ilzei Dāvei par muzikālo pavadījumu un atbalstu dziedošajiem zaķēniem.
Visu aprīļa mēnesi apskatāmi mākslas programmas bērnu darbi izstādē “ Švīk, švāk, zaķi nāk!” skolas 4. stāvā.
Atnāc un atrodi – saules zaķi, viltīgo zaķi, zaķi skrējēju, zaķpastalu, zaķu papu ar ģimeni, garausi un zaķi, kurš nebaidās ne ko kā!
Pateicamies mākslas skolotājām par sniegto iedvesmu bērniem ieskatīties zaķu dažādajos portretos.