2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Kārlis Sīmanis – “Gudrs, vēl gudrāks” pusfinālā

Smiltenes vidusskolas 10.b skolniekam Kārlim Sīmanim jaunais, 2020.gads iesācies intelektuāli radošā gaisotnē. 9.janvārī jaunietis kopā ar uzticamākajiem atbalstītājiem devās uz LTV spēles “Gudrs, vēl gudrāks” pusfinālu.

Kārlis TV spēlē “Gudrs, vēl gudrāks” piedalījās otro reizi un no sirds iesaka šo iespēju izmantot ikvienam. “Pirmajā reizē – pirms gada mazliet traucēja uztraukums. Tad tiku līdz konkursa trešajai, šoreiz – līdz noslēguma kārtai. Tā ir un paliek spēle, kurā svarīgas ne vien zināšanas, bet arī veiksme. Nekad jau nevar zināt visu,” atzīst Kārlis, apņēmības pilns, ka šī nav viņa pēdējā dalība TV spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”. Jaunietis piedalīšanos konkursā uzskata par labu iespēju pārbaudīt zināšanas un noskaidrot to, kas vēl jāapgūst.

Kārlim ar labiem panākumiem startēt konkursā palīdzēja skolā iegūtās zināšanas. “Ja vien gribi mācīties, Smiltenes vidusskolā var iegūt ļoti labu – vispusīgu izglītību,” uzskata jaunietis. Brīvajā laikā Kārlis papildina zināšanas, sekojot līdzi jaunumiem internetā. Viņa mīļākie žurnāli ir “Ilustrētā Zinātne” un “Ilustrētā Pasaules Vēsture”.

“Konkursā liels atbalsts bija arī savējo klātbūtne. Šādi pasākumi arī lieliski saliedē klases kolektīvu,” uzskata jaunietis. Kopā jauniešiem uz TV spēli “Gudrs, vēl gudrāks” devās arī 10.b klases audzinātāja Ilva Dūmiņa.

LTV 1 programmā spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 10.klašu pusfinālu pārraidīs 14.februārī. Skatīsimies, kā gāja mūsu zinošajam, sirsnīgajam un daudzpusīgajam skolas grupas “Forward” mūziķim Kārlim Sīmanim un asināsim prātu arī paši!

Teksts: Baiba Vahere, foto: no Kārļa Sīmaņa personiskā arhīva