2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Kad darbs ir sirds aicinājums…

21.martā Smiltenes tehnikumā notika “Bhajan Cafe Riga” valdes locekles Karinas Volodinas meistarklase par vegāno un veģetāro ēdienu pagatavošanu. Saskaņā ar Karinas Volodinas dziļāko pārliecību: cilvēkam katra diena dota, lai viņš mācītos. Ieguvusi sabiedrisko attiecību speciālistes profesiju, viņa neapstājās pie sasniegtā, sekoja sirds aicinājumam un tas grūtākajos dzīves brīžos vienmēr ir galvenais dzinulis, kas palīdz izturēt, nepārtraukti meklēt jaunu pieredzi un iet tālāk. Dzīves laikā iegūtā invaliditāte Karinai Volodinai nav šķērslis, lai darītu to, ko šajā dzīvē vēlas visvairāk – izstrādāt jaunas receptes ne vien skaistiem un “fotogēniskiem”, bet arī garšīgiem un veselīgiem ēdieniem. Viņas receptes veģetāriem un vegāniem ēdieniem ir pieprasītas ne vien Latvijā bet arī tālu aiz tās robežām.

“Varbūt kādreiz iznāks arī pavārgrāmata, bet šobrīd šādam darbam pietrūkst laika. Esmu piedzimusi, lai strādātu kulinārijas jomā,” atzīst Karina Volodina.

Šis sapnis viņai palīdzējis pārvarēt pārcilvēciskās grūtības, lai pēc autoavārijā gūtajām traumām atkal savu ķermeni varētu kontrolēt pati.

Karina Volodina ir veģetāriete jau 15 gadus. Pakāpeniski nonākusi pie atziņas, ka vēl labāk jūtas kā vegāne.

Gadu – algas vietā pieredze

Lai iemācītos gatavot veģetāros ēdienus, Karina Volodina piedāvājusi kādas veģetāriešu kafejnīcas īpašniekam gadu pastrādāt pie viņa bez maksas. “Tur pavadīto laiku uzskatu par vienu no vērtīgākajām dzīves skolām.”

Pavāra darba gaitu sākumā, kad bieži stundām ilgi jādara tas, ko gribas vismazāk, Karina Volodina iesaka vienmēr paturēt prātā mērķi, nākamo soli….”Dārzeņu mizošanā pavadītās stundas paskries nemanot, ja zināsiet – pēc tam būšu jau pakāpīti augstāk. Un tā nepārtraukti… Visu mūžu. Es pirmās iemaņas veģetāro ēdienu gatavošanā apguvu daudz pieticīgākos apstākļos nekā šobrīd mācās Smiltenes tehnikuma jaunieši.”

No pasaulslaveniem šefpavāriem var mācīties arī mājās!

Karina Volodina rosināja jauniešus izmantot skolas piedāvātās iespējas, sekot līdzi ēdienu modei, būt zinošiem jaunākajās tehnoloģijās un gataviem mācīties no izciliem šefpavāriem. “Ņemot vēra straujo tehnoloģiju attīstību, mūsdienās vairs nav jābrauc uz Franciju, lai redzētu, kā strādā viņu slavenākie pavāri.

Ja vēlies būt konkurētspējīgs darba tirgū, tad esi aktīvs un neļauj, lai ikdienas rutīna tevi padara garlaicīgu sev un darba devējam! Latvijā ir un būs darbs! Kulinārijas jomā ir ļoti liela konkurence, bet tajā pašā laikā Latvijā šajā jomā ir vēl ļoti lielas izaugsmes iespējas, jo šejienes cilvēki nav pārlutināti.

Pavāra ikdiena nav tik viegla un skaista kā to bieži rāda filmās. Pārvarēt garās darba stundas un citas grūtības var tikai tad, ja savu darbu mīli un izjūti kā sirds aicinājumu.”

Baiba Vahere

FOTO