2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Jauno pavāru konkurss “Esi drošs, radošs!”

Sena atziņa vēsta: “Par profesionāļiem nepiedzimst, par tiem ir jāizaug!” Smiltenes tehnikuma nākamās pavāres Monika Kaļva, Amanda Priede, Kitija Jaroslavska, Annija Horsta un Santa Kozlova šodien pieņēma vienu no pirmajiem nopietnajiem izaicinājumiem ceļā uz savu nākotnes profesiju – piedalījās skolas jauno pavāru konkursā “Esi drošs, esi radošs!”

“Paldies, ka esat drosmīgas un gatavas sevi apliecināt,” Jaunietes pirms konkursa uzrunāja skolas direktors Andris Miezītis.”Lai jums izdodas! Esiet par sevi pārliecinātas! Tas svarīgi ne tikai, lai labi pagatavotu ēdienu, bet arī to pasniedzot. Mēģiniet izrunāt lāci no meža!”

Uzvarēja Monika Kaļva, otro vietu ieguva Amanda Priede, bet trešo – Kitija Jaroslavska. Taču, kā teica žūrijas pārstāvis, restorāna “AQUA LUNA” šefpavāra vietnieks un Smiltenes tehnikuma absolvents Kaspars Krūze: “Uzvarētājas ir viņas visas, jo nenobijās, guva jaunu pieredzi, apzinājās sava stiprās un vājās puses.’

Konkursu rīkoja ar mērķi – atlasīt labākās jaunās pavāres, kuras jau janvārī piedalīsies profesionālās meistarības konkursā “SkillsLatvia 2020” Vidzemes zonas pusfinālā. Konkursa norise bija līdzīga “SkillsLatvia” konkursam.

Vērtēta tika pretendenšu darba organizācija, kultūra un izpilde, uzkodu, pamatēdiena un deserta pagatavošana, kā arī prasme prezentēt savu darbu.

Kopā ar Kasparu Krūzi jauniešu darbu vērtēja firmas “Madara `89” Kulinārijas un ēdināšanas vadītāja Svetlana Vilistere, tehnikuma viesnīcas “Kalna ligzda” pavāre Inese Bediķe.

Jauno viesmīļu lomās pirmoreiz skolas mācību restorānā iejutās 2.viesnīcu pakalpojumu kursa audzēkņi Laura Skudra un Artūrs Astafjevs. Viņiem palīdzēja 3.ēdināšanas pakalpojumu kursa audzēkņi Linda Rudzīte un Uldis Knoks.

Konkursa uzvarētāja – 4.ēdināšanas pakalpojumu kursa audzēkne Monika Kaļva ar “Erasmus+” projektu atbalstu papildinājusi savas profesionālās zināšanas Grieķijā un Spānijā. Atnākot no Valkas uz Smiltenes tehnikumu, viņa izvēlējusies mācīties par pavāri tāpēc, ka tā vienmēr būs darba tirgū pieprasīta. Taču jau no pirmajām dienām skolā jauniete sapratusi, ka būt par pavāri – tas ir viņas dzīves īstais aicinājums.

Brīvajā laikā Monika muzicē skolas vokāli instrumentālajā ansamblī “Bultas”.

Baiba Vahere

Fotogalerija.